בהתאם להנחיות התו הסגול, "עזריאלי מכללה אקדמית להנדסה ירושלים" קבעה מזוזות בבניין המעונות החדש. באירוע קבעו שתי מזוזות: אחת בכניסה הדרומית הפותחת את הקמפוס לעיר ירושלים, אותה קבע ראש העיר משה ליאון, והשנייה בכניסה הצפונית, הפותחת את בניין המעונות לבניני ההוראה בקמפוס – אותה קבע השר לירושלים רפי פרץ.

(צילום: שגיב כהן)

עלות הקמת הבניין המעונות נעמדה בכ-105 מיליון ₪ והוא כולל 18 קומות, מתוכם 14 למגורים, 4 קומות שרות, בתוכו יש 252 מסוגים שונים: דירות יחיד, דירות לזוג, דירות 3 חדרים ודירות נגישות.

נשיאת המכללה פרופ' רוזה אזהרי בירכה את ברכת "שהחיינו", ומסרה כי דמי השכירות בבניין החדש יהיו מהזולים בירושלים ויסייעו לסטודנטים להתמודד עם יוקר המחייה. הבניין החדש מצויד בטכנולוגיות המתקדמות ביותר הקיימות היום לנוחיות הסטודנטים לרבות: רשת אינטרנט מהירה, WIFI חופשי, חללים הכוללים שטחים ללמידה עצמית ובקבוצות, מסכי הקרנה, מכבסה, מזנון קל, ועוד.

(צילום: שגיב כהן)

ראש העיר ירושלים משה ליאון ציין כי הוא מלווה את הקמת המכללה כבר למעלה מעשרים שנה בכובעיו השונים כמנכ״ל משרד ראש הממשלה, חבר ות״ת ויו״ר הרל״י. ואילו השר רפי פרץ הגדיר בדבריו בפני הנוכחים את הבניין "כפנינה נפלאה" וציין את הרוח הטובה השוררת במכללה.