אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

להיט לשבתות חורף: עוגה שאפשר להכין ב-5 דקות

כשהזמן קצר והמלאכה מרובה, אין כמו מתכונים קלים וטעימים. במיוחד לקראת כניסת השבת המוקדמת, סידרנו לכם מתכון קל למאפה שוקולד ושקדים שתוכלו לתקתק בפחות מ-5 דקות עבודה ולזרוק לתנור. צפו

להיט לשבתות חורף: עוגה שאפשר להכין ב-5 דקות
  צילום: מתוך יוטיוב/ Beeta Hashempour

מתכון למאפה שוקולד ושקדים

כשהזמן קצר והמלאכה מרובה, אין כמו מתכונים קלים וטעימים. במיוחד לקראת כניסת השבת המוקדמת, סידרנו לכם מתכון קל למאפה שוקולד ושקדים שתוכלו לתקתק בפחות מ-5 דקות עבודה ולזרוק לתנור. צפו

מצרכים:
בצק עלים/ שמרים
טבלת שוקולד אהובה
ביצה להברשה
לקישוט: אבקת סוכר/ חופן שקדים פרוסים/ אגוזים קצוצים

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור על-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מרדדים קלות את בצק העלים/השמרים ושמים באמצע את טבלת השוקולד

3. בעזרת סכין יוצרים פסים מסביב לטבלת השוקולד וקולעים מעליה באיקסים (ראו בסרטון למעלה)

4. מניחים את הבצק הקלוע בתבנית, מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל את האגוזים/ השקדים

5. אופים בתנור שחומם מראש במשך 17 דקות, או עד שהמאפה מקבל גוון זהוב-שחום יפה, מוצאים ומפזרים מעט אבקת סוכר.

שבת שלום!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
נראית מיליון דולר...
רוזי חודדי | 02-11-2020 15:13
נראית מיליון דולר . באיזה שוקלד השתמשת חלבי או פרווה