מבזקים
סרוגים

הרב בני לאו ביטל את הגעתו לבלפור: 'נחרדתי מהמודעה'

הרב בני לאו הודיע כי הוא חוזר בו מהסכמתו להשתתף בעצרת בבלפור ביום שישי, לאחר שראה את המודעה שפורסמה לקראת האירוע: "המודעה עצמה היא הסתה; לא אתן את ליבי לכך"

גיא עזרא | חדשות סרוגים
י' חשון התשפ"א
הרב בני לאו ביטל את הגעתו לבלפור: 'נחרדתי מהמודעה'

אחרי שהביע את הסכמתו להשתתף בעצרת שתיערך ביום שישי הקרוב במתחם בלפור, הרב בני לאו חוזר בו ואומר כי המודעה המפרסמת את האירוע אינה מאפשרת לו ליטול בו חלק.

ביום שישי הקרוב, יתקיים ברחבת בלפור אירוע קבלת שבת, הקורא לעצור את ההסתה הקיימת בין המחנות השונים בעם. בתחילה הרב לאו אישר, כאמור, את הגעתו, אך המודעה המזמינה לאירוע גרמה לו לחזור בו, שכן לטענתו מדובר במודעה שהיא בעצמה הסתה.

"חזרתי בי מההסכמה להגיע לקבלת שבת במתחם בלפור ולדבר על הצורך לעצור את ההסתה", שיתף הרב לאו. לדבריו: "חזרתי בי בכאב. רציתי להיות שם עם חברי הטוב והאהוב אמיר השכל, איש שאנשים פוגעניים השחירו וביקשו לרמוס. הוא לא זך ונקי מטעויות. הוא פגע קשה בדיבור פטרוני ומתנשא כלפי שוטרת ממוצא אתיופי, אבל כל מי שמכיר אותו יודע שהאיש פועל מכוח יושרה פנימית ואין שום גורם חיצוני שמפעיל אותו".

אלעזר שטרן: גאה במה שאמיר השכל מייצג
אלעזר שטרן: גאה במה שאמיר השכל מייצגצילום: אלעזר שטרן: גאה במה שאמיר השכל מייצג

הרב לאו המשיך וכתב כי "ראש הממשלה ובאי ביתו עושים הכל, אבל הכל, כדי להסית אותנו איש באחיו, לסכסך בינינו, להפוך את החברה שלנו לזירת קרב של הכל בכל, בלי שום אחריות ליום המחר. וכשאמיר ביקש ממני לבוא לקבלת שבת לדבר על עצירת ההסתה הסכמתי, כי אחרי 25 שנים מאז רצח ראש הממשלה מוכרחים לעצור את הרעל הזה".

לאחר מכן כתב הרב לאו: "אבל הסתה פרועה ומסוכנת לא שייכת לצד אחד של המחנה. גם ממחנה המחאה כנגד ראש הממשלה נשמעים קולות מסיתים ומבהילים. קולות של שנאה יוקדת שלא יודעת גבול ומסוגלת להבעיר עלינו את הבית המשותף".

הרב בני לאו מציג: המדריך למשפחה הלהט"בית
הרב בני לאו מציג: המדריך למשפחה הלהטצילום: הרב בני לאו מציג: המדריך למשפחה הלהט

בשלב הזה כתב הרב לאו על ההחלטה לבטל את הגעתו: "הבוקר התעוררתי למראה מודעת הזמנה לקבלת השבת ונחרדתי. המחאה אודות ההסתה הפכה להיות הסתה בעצמה. לא אתן את עצמי ואת ליבי למחאה שכזו. אני מזמין את מארגני הכנס לשנות את המודעה. במקום "עשרים וחמש שנים של הסתה" צריך להיות כתוב – "עוצרים את ההסתה". זו צריכה להיות עצרת שבה מקבלים שבת מתוך אחריות של תרבות מחלוקת, של מאבק בלי דה לגיטמציה, של מחאה בלי רמיסת האחר ושל הבנה שיש לנו הרבה מה להפסיד".

אמיר השכל בלפור הפגנה הרב בני לאו מחאה