סגן הרב הצבאי הראשי לשעבר אל"מ במיל' הרב חגי ולוסקי פרש לאחרונה מצה"ל וכעת הוא מוציא לאור סדרת ספרים חדשה בשם 'תורתך שאלתי'.
כעת יצא הכרך הראשון, על פרשות בראשית-וירא ובו אוסף של כ-1,300 שאלות, ועליהן לקט תמציתי של תשובות, ממפרשי התורה – ראשונים, אחרונים וגדולי הדורות, המכילים מגוון דעות ושיטות בהגות ובפרשנות התורה.
הספר ערוך באופן המאפשר ומסייע לימוד פסוקי התורה בדרך של שאלות ותשובות, אב עם ילדיו, מורה עם תלמידיו, וכל החפץ בהכנת שיעור או שיחה, כמו גם לימוד הפרשה ופסוקי התורה. הרוצה להעשיר את שולחן השבת, יכול להסתייע בספר, בתצורה של חידון או שאלות למשתתפי הסעודה, תוך לימוד פרשיות התורה והקניית ידע והבנה.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
הספר 'תורתך שאלתי' פותח צוהר ללימוד פרשיות התורה באופן יסודי, מקל על המעיין באיתור תשובות לשאלות המרכזיות שבכל פסוק, תוך עיון במשנתם של הפרשנים העיקריים על התורה. עמל רב הושקע בניסוח השאלות והתשובות בתמציתיות רבה, בצורה ראויה ונעימה לעיון וללימוד.
טעימה קטנה מתוך שאלות הכרך הראשון:
על הפסוק "וַיִּקְרָא אֶת שְׁמוֹ נֹחַ… יְנַחֲמֵנוּ מִמַּעֲשֵׂנוּ" (ה, כט). מהיכן ידע למך בעת לידת נח שכשיגדל ינחם את בני דורו? על הפסוק "וַיְהִי בִּהְיוֹתָם בַּשָּׂדֶה" (ד, ח) מדוע נכתב היכן התנהל הויכוח? על הפסוק "וַיָּשָׁב אַבְרָהָם אֶל נְעָרָיו" (כב, יט), מדוע אברהם שב ללא יצחק? על הפסוק "אִמְרִי נָא אֲחֹתִי אָתְּ" (יב, יג), האם שרה אכן אמרה זאת למצרים? ועוד שאלות רבות.
הספר הובא לבדיקה של הרב חיים קנייבסקי, שעיין בו ואמר שזהו ספר יפה מאד.
הספר מצטרף לסדרת הספרים, שזכו לאהדה רבה וקנו להם שביתה בקרב הציבור וזכו לעלות על שולחנם של ת"ח, מפרי עטו של המחבר, 'כי ישאלך' – הגדה של פסח, 'מה שאלתך' – על מגילת אסתר, 'כי ישאלך' לילדים. ספרים אלו תורגמו לאנגלית ומופצים ברחבי העולם ע"י ארטסקרול.
תורתך שאלתי
לימוד פרשיות התורה בדרך שאלות ותשובות מאת הרב חגי ולוסקי
ניתן להשיג אצל המחבר: 052-9453811, ובמייל – a22348577@gmail.com
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים