יש סדרת טלוויזיה עלילתית שנקראת "הנערים", בה מסופר על רצח הנער הערבי, בעקבות שלושת הנערים היהודים החטופים שנרצחו על ידי הערבים באכזריות.

השאלה שלי, האם יש בעיה לצפות בזה? לא מבחינת צניעות או בזבוז זמן או המסר, אלא מבחינת לשון הרע או שם רע על היהודים שהרגו את הערבי?

הסרט משדר כי היהודים הם הצד הרצחני בסכסוך בין היהודים לערבים, בעוד ש-99.9% ממעשי הטרור והאלימות באזור הם של ערבים שזורקים כל יום אבנים ובקבוקי תבערה על יהודים. שמידי פעם מייצרים פיגועי רצח. ואילו בסרט הערבים הם הטובים ואנחנו הרעים.

תשובתו של הרב שמואל אליהו

ההלכה אומרת שאסור לשמוע לשון הרע. במיוחד שהוא לשון הרע על הרבה מאוד אנשים. במיוחד שהוא נאמר בפרסום גדול כל כך. במיוחד שההקשבה שלך למספר לשון הרע נותנת לו כוח. אין לך לשון הרע בעולם חמור כמו הסרט הזה.

באמת אני לא מבין כלל את השאלה. הסרט הזה מנצל את כל היכולות של סרטים להציג תמונה שקרית, ובכישרון הוא מספר את השקרים שלהם עד כדי כך שהרוק שיורקים עליך נראה כמו אומנות.

סרט שיורק לחיילים בפרצוף. סרט שמכפיש את עם ישראל. סרט שמלכלך על המתיישבים ביהודה ושומרון. סרט שמזלזל בדמם של הנערים שנרצחו. סרט מורד בבורא עולם שאמר שהארץ הזו שייכת לעם ישראל. איך אפשר לראות אותו בכלל?

כל המסר של הסרט הזה הוא שהארץ שייכת לאויבים הרצחניים שלנו, כנגד מה שאלוקים אמר. איך אפשר בכלל לצפות בסרט שכל המסרים שלו הם נגד דברי אלוקים חיים? איך אפשר ליהנות מסרט שכל המסרים שלו הם נגד עם ישראל? איך אפשר לראות סרט שקרי שמפיץ את דיבתנו רעה בעולם? כל זאת מלבד בעיות הצניעות והבעיות האחרות. פשוט אי אפשר. וגם אסור.