מסעדת אונו, מסעדת שף איטלקית חלבית, השיקה את התפריט העסקי החדש שלה לקיץ 2013. ניצלנו את ההזדמנות בכדי לבחון האם מה שהשף ניצן רז עשה בכישרון רב במטבח האסייתי עובד גם במטבח האיטלקי אם לאו.
המסעדה ממוקמת במיקום אסטרטגי – מול בית המשפט המחוזי בת"א ובלב ה"סיטי" של העיר. בשעת ערב, המסעדה מלאה עד אפס מקום. התאורה רומנטית ומעט עמומה מדי. המוזיקה בחלל הפנימי הייתה מעט רועשת מדי לאוזניי – המצויות בעשור הרביעי להיווסדן, ולכן בחרתי לחרף את נפשי ולצאת אל הקיץ התל-אביבי הלח, בערב שהתברר בדיעבד כאביבי ונינוח למדי.
לטובת חובבי הדת המסורת והפולקלור שבינינו, המסעדה הינה בכשרות רבנות תל-אביב.
המנות הראשונות היו מצוינות (כפי שיפורט בהמשך) ומלאות בנינוחות וטעמי ארץ המגף. המנות העיקריות שהגיעו אח"כ היו מעט פחות מוצלחות ולא הצדיקו את מחירן. הקינוח, לעומת זאת, היה מהמוצדקים שנטעמו במחוזותינו.
השירות היה אדיב, אך מעט איטי ומבולבל. העיצוב מכובד ומוקפד ומשרה אווירה נינוחה. העסקיות מוצעות בשלל מחירים החל מ-59 ₪.
אז מה היה לנו שם
1. מנה ראשונה – אנטיפסטי של ירקות. כמה שהמנה הזו נשמעת בנאלית, היא הייתה לא פחות ממעולה. הירקות מבושלים בדיוק במידה הנכונה. התיבול עדין ומושלם.
2. מנה ראשונה – כופתאות תרד וגבינת ריקוטה ברוטב מאמא רוזה – הציפיות מכופתאות תרד היו נמוכות, אך גם המנה הזו המריאה לגבהים. הבצק פריך וטעים והמילוי עדין. השילוב בין התרד לריקוטה עשה את העבודה.
3.מנה ראשונה – קפלטי פורצ'יני – רביולי ממולא בפטריות, רוטב כמהין וגבינת פיקורינו. הקפלטי הינם מעין קרעפלאך מזרח אירופיים שהיגרו מערבה לרומא. המילוי, בדמות פטריות הפורצ'יני היה איכותי וחתם פרק מנות ראשונות מושלם.
4. מנה עיקרית – מוסר ים – דג המוסר מוגש עם פירה כמהין וראגו ירוקים בסלסה סיצילאנית. המנה הייתה טעימה, אך לא התעלתה לרמה של המנות הראשונות. הדג עצמו היה מעט תפל, והתוספת שלצידו הייתה קטנה ולא מספקת.
5. מנה עיקרית – טליאטלה פרובנס – מוגשת ברוטב חמאת עגבניות ואנשובי, עשבי תיבול וצלפים.
פירוש המילה "טליטאלה" באיטלקית הינה "לחתוך" והאמת, אחרי שטעמנו את המנה, המחשבה לחתוך הביתה עברה בראש. טליאטלה, פסטה המורכבת מאיטריות ארוכות ברוחב סנטימטר, נחשבת באיטליה כמנה יוקרתית ואקסקלוסיבית. במקרה הזה, כגודל הציפיה גודל האכזבה. המנה הייתה קרה וברמת מליחות שאינה הולמת מסעדה ברמה שכזו.
6. קינוח – תפוחים בקרמל – קציפת מסקרפונה, שטרוייזל שקדים ורוטב שוקולד לבן. הפשלה המלוחה בדמות הטליאטלה נשכה כליל עם קינוח מתקתק שגרם לי סופית להאמין שחווה בגן העדן כן אכלה תפוח. התפוחים המקורמלים היו במתיקות מעודנת. פשוט מושלם.
שירותים: נקיים. חניה: בשפע, באחד החניונים הרבים שמצויים בסביבה (מגדל המוזיאון, בית המשפט, מרכז ויצמן וכו').
לסיכום
המקום: 5 – עיצוב מוקפד ויוקרתי. השירות: 4 – אדיב אך מעט איטי.
המחיר: 4 – המנות טעימות ברובן, אבל לא הולמות את המחיר הגבוה, לא מספיק VFM.
האוכל: 4.5 – ראשונות מצויינות, עיקריות בינוניות וקינוח מעולה.
מקוריות: 5 – המנות משלבות בין המסורת האיטלקית לבין פרשנות מודרנית וים-תיכונית.
לסיכום: מסעדת uno היא מסעדה איטלקית ברמה גבוהה, עם מנות טעימות, אך לא מתעלה לרמה גבוהה של מסעדת שף אמיתית. מתאימה מאוד גם לארוחה עסקית וגם לבילוי זוגי. 4.5 בסולם פריידין.
==
UNO, רחוב וייצמן 2 בית אמות השקעות ת"א.


מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים