מתכון לעוגיות חמאת בוטנים

לא תאמינו עד כמה קל להכין את העוגיות האלו, עד שלא תנסו בעצמכם. מתכון פשוט לעוגיות חמאת בוטנים שנמסות בפה מ-3 מרכיבים בלבד!, אז תעשו לעצמכם טובה ותפנו כמה דקות להכנת העוגיות האלו עם הילדים או לבד

מצרכים:
1 כוס חמאת בוטנים (רצוי ללא תוספת סוכר)
3/4 כוס סוכר חום / לבן
1 ביצה גדולה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.

2. בקערה גדולה מערבבים את חמאת הבוטנים, הסוכר והביצה עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. ניתן לערבב בעזרת כף או מערבל חשמלי.

3. נוטלים כ-2 כפות מהתערובת בכל פעם ומגלגלים את הבצק לכדורים קטנים ומסדרים אותם על ניירות האפייה. משטחים את כל כדור עם גב מזלג ויוצרים דוגמה

קל ופשוט (צילום: שטארסטוק)

4. מכניסים את העוגיות לתנור למשך 9-10 דקות אפייה או עד שהן יציבות ומקבלות גוון חום-זהוב בקצוות. לאחר מכן מצננים את העוגיות על נייר אפייה במשך כ-2 דקות ואז מעבירים לרשת התנור לקירור מוחלט.

5. ניתן להוסיף זיגוג שוקולד מעל ולשמור בקירור עד חודש

בתאבון!