שר החוץ גבי אשכנזי מניח מועד להליכה לבחירות. בעוד כשבועיים אם הדברים לא ישתנו הוא מציע ללכת לבוחר

בראיון לאתר ויינט, אמר אשכנזי, כי כדי למנוע את זה "רה"מ צריך לקרוא לשותפו איתו הקים את הממשלה בני גנץ ולומר לו מעכשיו אנחנו יד ביד בכל דבר, קורונה, פוליטיקה, הסכמי שלום וממשלה. במציאות הזאת אין טעם להמשיך".

"נכנסנו לממשלה הזאת כדי לחלץ את הציבור מהמשבר, לצערי אני חושב שהעסק הזה לא עובד, נסינו, הושטנו יד, אי אפשר להגיד שלא שלמנו מחיר, אם הדבר הזה לא משתנה עד סוף החודש, צריכים ללכת לבוחר. זה לא רק הקציב, זה מינויים, זה חוקים, זה ישיבות ממשלה", אומר אשכנזי. "באנו לממשלת אחדות להיות שותפים, לא באנו לחלץ את נתניהו באנו לחלץ את הציבור".

אין בעיה להעביר תקציב: ""בדקתי כמה זמן לוקח להעביר תקציבים דו-שנתיים, של שנתיים, לא של שנה ושבוע. זה לוקח 50-40 יום, זה קרה ככה ב-2013/14, זה קרה ב-2017/18. עד סוף החודש יש עוד זמן להעביר את זה, ובינינו, אפשר להעביר את זה גם בלי חוק ההסדרים ולהעיר את חוק ההסדרים אחרי זה".

"אף אחד לא חושב שזה בגלל סיבות מקצועיות, מישהו שומר לעצמו יכולת לא לקיים הסכמים, הציבור נקעה נפשו. נתניהו לא מקיים את השותפות, אי אפשר לקיים את הממשלה הזאת ללא שותפות. אין חקיקה אין וועדת שרים, אנחנו לא מוכנים להיות אחראים לזה".

אנחנו במועד האחרון להסדיר את זה אומר אשכנזי: "אני חושב שעדיין יש אפשרות להסדיר את זה, אבל זה חייב שינוי של 180 מעלות, ונתניהו צריך להחליט את זה. אם זה ימשך אין טעם להמשיך. יש פה ממשלה מתקוטטת לא עובדת, אם זה לא משתנה אז אין מה להמשיך, הנזק גדול מהתועלת.

לגבי הסגר והאמירה של נתניהו כי זו הצלחה, אומר אשכנזי: "אני חושב שהסגר הזה זה לא הצלחה, נתניהו פתח מוקדם מדי במאי אנחנו נצמד להמלצה של הצוותים המקצועים,  בכל מקום שנעשה שיקולים פוליטיים וסקטוריאליים אנחנו ניכשל", הוא מזהיר.

לגבי הייחסים עם בחריין אשכנזי מציין שכעת הוא יותר בתמונה: "מה שקרה עם איחוד האמירויות זה בלתי נסבל, זה מבייש את ראש הממשלה שאומר שהוא לא משתף את שר החוץ ושר הביטחון כי הם יכולים להסגיר את זה לאיראנים, זה מבייש את נתניהו זה מבייש את המדינה. בנושאי שלום וביטחון אין פוליטיקה, אנחנו יכולים להכיל את זה".