יו"ר סיעת ימינה איילת שקד התייחסה היום (שלישי) לסערה סביב מינויו הצפוי של השר לשעבר אפי איתם כיו"ר 'יד ושם'. זאת לאחר קריאות האופוזיציה שלא למנות אותו לתפקיד בעקבות המשפטים שהתנהלו נגדו בתקופת כהונתו כמח"ט גבעתי.
"שוחחתי הבוקר עם תא"ל (במיל') אפי איתם, חיזקתי וברכתי אותו לרגל מועמדותו לתפקיד יו"ר יד ושם" אמרה שקד. "אפי הוא איש מעשה, חכם, ציוני וממלכתי. מקווה שהממשלה תאשר את מינויו הראוי בקרוב״.
כזכור, מוקדם יותר השבוע ו"ר האופוזיציה יאיר לפיד פנה לראש הממשלה בנימין נתניהו, בדרישה לבטל את המינוי של איתם ליו"ר 'יד ושם', במקום אבנר שלו, שצפוי לפרוש מתפקידו בעוד כחודשיים אחרי 27 שנה. במכתב ששיגר לנתניהו הציע לפיד למנות לתפקיד את היזמת החברתית עדי אלטשולר, מי שהקימה את תנועת הנוער "כנפיים של קרמבו".
לדברי לפיד, איתם אינו יכול להתמנות לתפקיד, מכיוון שבתקופת כהונתו כמח"ט גבעתי בתחילת שנות ה-90, התנהלו שני משפטים נגד לוחמי החטיבה באשמת התעללות בפלסטינים. בנוסף, עלו טענות נגד איתם כי הוא עצמו הכה פלסטינים. ראוי לציין כי איתם לא הועמד לדין אך ננזף בידי הרמטכ"ל.
במכתבו לנתניהו כתב לפיד, בין היתר: "חילוקי דעות רבים יש בינינו, אולם נדמה לי שבנושא אחד אין אנו חלוקים: חשיבותה של הנצחת השואה ושימור זכרון הנספים. אני רוצה להביע בפניך את דאגתי העמוקה מהכוונה למנות את חבר הכנסת והשר לשעבר אפי איתם ליו"ר 'יד ושם'. מי שננזף בידי הרמטכ"ל על התעללות באוכלוסיה אזרחית, אינו יכול לכהן בתפקיד שסמליותו רבה כל כך בעיני העם היהודי".
לטענת לפיד: "מינוי כזה ירחיק מ'יד ושם' את הקהילות היהודיות הליברליות. זה יהפוך את המוסד המקודש הזה למקום הנתון למחלוקת וויכוח. זה ישחק לידי תנועת ה – BDS האנטישמית והמסוכנת. לאפי איתם שמורות זכויותיו כמפקד וכאיש ציבור. איני בא לשפוט אותו, אלא רק להזהיר מהנזק שייגרם ממינוי כזה".
מה דעתך בנושא?
12 תגובות
2 דיונים
אלי
איילת שקד מתחברת לבריונים נכלוליים. ראו דוגמא אפי נווה. עבריין שעמד בראש לשכת עורכי הדין והשותף של איילת שקד. השותף שהיא איתרגה בזמן שידעה את כל מעלליו.
12:14 18.10.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מוטי בריל
את זונחת את עבודתך ותפקידך.
22:27 13.10.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רמי
האיש האחרון שצריך להיות ביד ושם
19:02 13.10.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ועידת המפד"ל
יותר גרוע מבנט שבגד, אפי איתם קיבל בחינם את ראשות המפלגה , לקח את כל הכסף ונתן לליכוד כסיעת אח"י. גנב את כל הכסף שהיה עם יהודית שילת ....
יותר גרוע מבנט שבגד, אפי איתם קיבל בחינם את ראשות המפלגה , לקח את כל הכסף ונתן לליכוד כסיעת אח"י. גנב את כל הכסף שהיה עם יהודית שילת . לא נשכח ולא נסלח
המשך 15:46 13.10.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
את מי זה מעניין גברת שקד?
יותר מעסיק אותי איך אני יקנה אוכל בשבוע הבא.
14:07 13.10.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מורה
ארוץ ליד ושם בגללו !
14:04 13.10.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ישראלית
יאיר לפיד - רמה של דביל. איך הגיע לכנסת??
14:03 13.10.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ל- JESSE
ולקחת מהם איש עם ותק במפז"ל . זו היתה כוונתו ולא להעצים את איתם אלא לפגוע בבנט - זה הלך מחשבתו של BB מראז ומעולם .
13:29 13.10.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
JESSE
אפי איתם אחרי ההתנקות פירק את המפד"ל
15:53 13.10.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
JESSE
מה מוצאו בו?
12:02 13.10.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
Shabat shalom
לא נשכח ולא נסלח. הוא לא גדל בציונות הדתית . סתם כיפה ללא ערכים
11:58 13.10.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אורי
בתגובה ל: Shabat shalom
איזה אנשים תדעו שלזכותו יש הרבה כבוד,על מה לא נסלח על זה שעצר את הסורים בגפו?
23:03 13.10.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר