מתוק בסוכה: מתכון לעוגת שמרים וקפה

מתוק בסוכה: מתכון לעוגת שמרים וקפה

מעבר לכך שהיום מציינים את יום הקפה הבילאומי, את המתכון הזה לעוגת שמרים וקפה - אתם ממש לא תרצו להפסיד. עוגה שתהפוך כל ישיבה בסוכה לחגיגה אמיתית, גם אם אי אפשר להזמין אורחים

author-image
מתוק בסוכה: העוגה הכי נכונה לחג הקרוב
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לשטרודל שמרים ביתי

מעבר לכך שהיום מציינים את יום הקפה הבילאומי, את המתכון הזה לעוגת שמרים וקפה – אתם ממש לא תרצו להפסיד. עוגה שתהפוך כל ישיבה בסוכה לחגיגה אמיתית, גם אם אי אפשר להזמין אורחים

מצרכים:
4 כוסות קמח
1 כוס חלב פושר + מעורבב עם 1/3 כוס אספרסו מוכן/ קפה נמס עם מים חמים
200 גר' חמאה בטמפרטורת חדר
1 ביצה
5 כפות סוכר
2 כפות שמרים יבשים
ממרח שוקולד
1 כפית קפה נמס
ביצה להברשה + סוכר חום

לקישוט: פרוסות שקדים קלויים

שימו לב: ניתן לעשות את העוגה גם בגרסה פרווה, על ידי החלפת החלב במים/חלב שקדים ואת החמאה במרגרינה, בכמויות זהות

אופן ההכנה:

1. מנפים את הקמח לקערת המיקסר, ומוסיפים את השמרים והסוכר. מפעילים את המיקסר עם וו לישה על מהירות בינונית, מוסיפים בהדרגה לפי הסדר הבא את החמאה חתוכה לקוביות, הביצה וכוס החלב עם האספרסו ולשים במשך כ-7 דקות עד לקבלת בצק אחיד. מכסים את הקערה במגבת ומניחים בצד להתפחה למשך שעה וחצי.

2. מחממים את התנור על 180 מעלות.

3.לאחר שהבצק תפח, מחלקים אותו לשני כדורים שווים. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים עליו כל אחד מן הכדורים למלבן בעובי 1 ס"מ.

4. מורחים את השוקולד על מלבן הבצק ומפזרים מעל קפה נמס לפי הטעם.

5.מגלגלים לגלילה את שני המלבנים ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה.

6. מורחים בביצה טרופה את שני הגלילות ומפזרים מעל סוכר חום ושקדים

7. מכניסים לתנור לאפיה במשך 35 דקות, עד שהגלילות מקבלות גוון זהוב משני הצדדים.

שבת שלום וחג שמח!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו