מבזקים
סרוגים

לפני כשנה | עמית סגל חזה את הסכסוך בימין. צפו

את התהליך שעובר על התקשורת הימנית שיצר את הסכסוך בין אנשי תקשורת ימניים, חזה עמית סגל כבר לפני כשנה בראיון לאולפן סרוגים: "הזהירו שכשהתיקון יקרה הוא יהיה אגרסיבי ואלים"

י"ג תשרי התשפ"א
לפני כשנה | עמית סגל חזה את הסכסוך בימין. צפו
לפני כשנה | עמית סגל חזה את הסכסוך בימין. צפו צילום: עמית סגל בראיון לסרוגים לפני כשנה (צילום: חיים גולדברג/סרוגים)

הסכסוך בין אנשי התקשורת בימין אמנם הגיע לשיאו השבוע עם מאמרו של העיתונאי קלמן ליבסקינד נגד מגישים ואנשי תקשורת ימניים, אך יש מי שחזה אותו כבר לפני קרוב לשנה.

לפני כשמונה חודשים, בראיון לאולפן סרוגים שהוקם בכנס מנהלי הציונות הדתית באילת, התייחס פרשן חדשות 12 עמית סגל, לסערה שהתעוררה אז לאחר ששלושה אנשי תקשורת – אראל סג"ל, ינון מגל ושמעון ריקלין – פרסמו סרטון עם ראש הממשלה בנימין נתניהו.

בדבריו באולפן חזה סגל את התהליך שיעבור על התקשורת הימנית ואמר: "במשך שנים, כששורה של פאנלים לא היו מאוזנים ואיש לא עשה דבר לתקן את זה, הזהירו שכשהתיקון יקרה הוא יהיה אגרסיבי ואלים. זה לא שעכשיו יגיעו מהחלל 5 עיתונאים ימניים בוגרי גלי צה"ל שישבו בפאנלים ויאזנו".

קלמן משיב אש לעיתונאי הימין: 'גידולי פרא שרלטנים'
קלמן משיב אש לעיתונאי הימין: 'גידולי פרא שרלטנים'צילום: קלמן משיב אש לעיתונאי הימין: 'גידולי פרא שרלטנים'

סגל הוסיף: "אם אנשים חושבים שחופש הביטוי וזכות הציבור לדעת הוא לא האמת הנשגבה שהוא, אלא שם קוד לכך שהם יטיפו לנו את עמדותיהם ורוצים שנגיד להם תודה, אז שלא יתפלאו שאף אחד לא מתרגש מזה שהצד השני, נניח, מנגן בגיטרה עם ראש הממשלה".

הסכסוך בימין | ריקלין יצא וחסם: "קצתי בעלי תאנה"
הסכסוך בימין | ריקלין יצא וחסם: צילום: הסכסוך בימין | ריקלין יצא וחסם:

לאחר מכן הביע סגל את דעתו על התהליך שעובר על התקשורת הימנית ואמר: "אני רחוק מלהיות מאושר מהדבר הזה. לא תמצא אותי מנגן בגיטרה עם אף מועמד פוליטי, אבל אני יכול להבין למה אנשים לא מתרגשים מזה. "כשהם באמת התרגשו מדברים, התרגשו מסיקור מוטה וחד צדדי, מסחבקייה ושירות מלא לצד אחד, אז מי שהיה צריך להתרגש לא התרגש מזה".

אראל סג"ל הסכסוך בימין עמית סגל קלמן ליבסקינד שמעון ריקלין