משרד הבריאות עדכן הערב (מוצ"ש) כי 3,754 חולי קורונה אובחנו במהלך השבת, מתוך 23,687 בדיקות שהתבצעו. בכך מספר הנדבקים הכולל עלה ל-226,586, מהם 67,628 חולים פעילים אל מול 157,523 מחלימים. ביום שישי אובחנו בסך הכל 8,221 חולים מתוך 61,101 בדיקות.
לפי הנתונים, מצבם של 728 מחולי הקורונה הפעילים מוגדר כקשה ו-264 כבינוני. מספר המונשמים הגיע לראשונה ל-200, זאת לאחר שביממה האחרונה התווספו למניין 19 חולים קשים. במקביל מניין הקרבנות עלה ב-10 ועומד כעת על 1,417 בני אדם.
אמש ד"ר מייק ראיין, מנהל תוכנית בריאות החירום בארגון הבריאות העולמי, הזהיר אמש (שישי) כי מניין המתים העולמי מנגיף הקורונה עלול להגיע ל-2 מיליון עד שיחל השימוש הנרחב בחיסון. לדבריו, מספר הקרבנות עשוי להגיע גם ליותר מכך אם מדינות העולם לא יינקטו בצעדים משמעותיים לבלימת ההתפשטות.
"אם הממשלות לא יפעלו באופן אחיד לדיכוי הקורונה, 2 מיליון קרבנות הוא לא תרחיש דמיוני. זה בהחלט בלתי נתפס – אך לא בלתי אפשרי" אמר. "הזמן לפעולה הוא עכשיו, בכל היבט. לא רק לבדוק ולאתר, לא רק טיפול קליני, לא רק ריחוק חברתי, שמירה על הגיינה, מסכות או חיסונים. צריך לעשות את הכל יחד. אם נתייחס רק לחיסון העתידי, אנשים ימותו בזמן שהם מחכים לו. אנחנו לא צריכים לחכות".

מה דעתך בנושא?
7 תגובות
0 דיונים
כי קודם כל כבוד עצמי שיש לך כבוד עצמי אתה יכול לכבד את השער האחרים
הגיע הזמן שתפסיקו לעשות צחוק מעצמכם תכבדו את עצמכם...
20:28 27.09.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
איפה שאתם הולכים אנחנו כבר חזרנו...
הממשלה עושה הצגה מי הם לא מבינים שאנחנו זורמים איתם עד שזה עם האסלאם...
20:26 27.09.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עד שיימאס להם...
אנחנו יודעים ואף אחד לא יכול לעבוד עלינו אפילו ממשלת ישראל ממתינים בסבלנות...
20:20 27.09.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ההתהפכות שלי נגמרה תפסיקו להתעלל באנשים שהם אתם אתם הורגים את האנשים חסרי ישע אתם מפחידים אותם לא נמאס לכם???
סגרתם תרבות והצגות ועכשיו הממשלה עושה הצגות כל הכבוד לכם אין מילים...
20:18 27.09.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אני שולחת את התגובה בשבילכם אישית לא בשביל שתפרסמו את התגובה שלי
אני שפויה ביוש יש עוד 34 מיליון שבועיים כמוני אני מבקשת ממכם תפסיקו מי את כל ההצגה הזאת ולהפחית את האנשים המבוגרים שהם מתים בגלל אחם.נקודה.
20:00 27.09.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
....
אנחנו אזרחי ישראל עדיין שומרים על השפיות שלנו ואנחנו לא כאלה תמימים בשביל להאמין בכל המספרים האלה כי אנחנו יהודים...
19:55 27.09.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
לא מעניין אותנו כמה חולי קורונה אוף אחינו... לא ברור עד עכשיו
אפילו תגובה אחת אתם לא יכולים לקבל על הנושא הזה כבר כמה ימים
19:48 27.09.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר