מתכון לעוגת שקדים

לשבת הקרובה בחרנו דווקא בעוגה אוורירית וקלה שתתאים בול גם לסיום כיפור: מתכון לעוגת שקדים בחושה, שתיקח לכם רק 20 דקות עבודה

מצרכים: 

חמאה לשימון התבנית
1 כוס קמח
1 ו-1/2 כפיות אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
1 ו-1/4 כוסות סוכר
200 גרם ממרח שקדים
280 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
6 ביצים גדולות
רעיון לשדרוג: 2 תפוחי עץ חתוכים לקוביות קטנות
לקישוט: אבקת סוכר/קוקוס טחון ופרוסות שקדים קלופים

ציוד נדרש: תבנית קפיצית עגולה בקוטר 22 ס"מ

אופן ההכנה:

1. מחממים מראש את התנור ל-160 מעלות, ומנפים שכבת קמח דקה על התבנית. הופכים את התבנית באוויר, טופחים על תחתית התבנית ונותנים לקמח המיותר לצנוח החוצה.

2. מנפים לקערה גדולה כוס קמח, מוסיפים את אבקת האפייה והמלח ומערבבים.

3. במעבד מזון, מעבדים את הסוכר וממרח השקדים, עד לאיחוד מלא.

4. חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים לממרח השקדים. מעבדים עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית. תוך כדי פעולה, מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, עד לאיחוד מלא.

5. מוסיפים את תערובת הקמח והתפוחים למעבד המזון ומעבדים לבלילה סמיכה ואחידה.

6. יוצקים את הבלילה לתבנית המוכנה, מוסיפים את התפוחים (במידה ורוצים להוסיף) ואופים במשך שעה עד שעה ו-15 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי, ואם לוחצים בעדינות על אמצע העוגה, המרקם מרגיש 'קפיצי'.

7. נותנים לעוגה להתקרר מחוץ לתנור במשך 20 דקות, ורק אז מחלצים בזהירות מהתבנית. מעבירים בצמוד לדופן התבנית להב סכין, כך שהעוגה תיפרד מהתבנית, משחררים את התפס ומזיזים את השוליים.

8. בעזרת מרית יציבה מעבירים את העוגה לצלחת הגשה, ורק אחרי שהעוגה קרה לחלוטין, מפדרים את העוגה באבקת סוכר/ או מפזרים קוקוס ומקשטים בשקדים קלופים. ניתן לשמור בקירור או במקום מוצל עד 4 ימים

שבת שלום!