שיא לתחלואת הקורונה בארץ: דו"ח חדש של מרכז המידע והידע של אגף המודיעין שפורסם הבוקר (שני) קבע כי ישראל היא מהמדינות המובילות בעולם מבחינת מספר חולי הקורונה ביחס לגודל האוכלוסיה במדינה, עם 20,562 חולי קורונה למיליון נפש. הנתון הישראלי גבוה אפילו יותר מהנתון של ארה"ב, המדינה עם מספר החולים הכללי הגדול ביותר – שם מספר הנדבקים עומד על 20,475 בני אדם למיליון נפש.

לפי הנתונים, מתחילת ספטמבר המגפה מתפשטת במהירות בקצב עלייה של 5 אחוז ליום. העלייה בתחלואה בולטת במיוחד במגזר החרדי, אך נוכחת בכל המגזרים. בדומה לישראל, גם במרבית מדינות אירופה התחלואה עלתה באופן ניכר בשבועות האחרונים, במקביל לפתיחת מערכת החינוך במדינות השונות – מה שהוביל להחזרת המגבלות בחלק מהמדינות בשבועת האחרונים.

עוד נאמר כי ישראל חצתה גם את הממוצע העולמי לתמותה מקורונה ביחס לגודל האוכלוסיה. בישראל נרשמו 137 נפטרים לכל מיליון נפש, אל מול 124 קרבנות לכל מיליון בממוצע העולמי. מחברי הדו"ח הזהירו כי בשלב הזה מוקדם מדי להעריך את השפעת הסגר, אך "מסתמן כי חסרה אכיפה ותמיכה ברשויות ביישובים האדומים".

"הסגר שהוטל איננו פיתרון סופי אלא מאפשר להקנות לנו זמן להורדת שיעורי התחלואה הגבוהים" אמר פרופ' נדב דוידוביץ', ראש בית הספר לבריאות הציבור באוניברסיטת בן-גוריון וחבר ועדת המומחים של פרויקטור הקורונה רוני גמזו. "אם לא נשכיל לנצל את הזמן כדי להשלים את מערך קטיעות שרשראות ההדבקה לשימוש נרחב בבדיקות והתגייסות ציבורית – אז לא נוכל לראות שיפור ניכר בהמשך. כך או כך, לאחר הסגר נצטרך לחזור למימושו של מתווה הרמזור".