חדשות

כ"ץ יקצץ 10% בשכר הבכירים; דרעי רוצה 20%

שר האוצר ישראל כ"ץ יביא היום לממשלה החלטה לקצץ ב-10% את משכורות הבכירים, ואילו שר הפנים דרעי דורש קיצוץ רחב יותר של 20% בכל משכורות נבחרי הציבור, בהם רה"מ, הנשיא וראשי רשויות

כ"ץ יקצץ 10% בשכר הבכירים; דרעי רוצה 20%
צילום: (צילום ארכיון: יעקב כהן/פלאש90)

בעוד הממשלה תדון היום (שני) ב-15:00 בישיבת הממשלה, על קיצוץ בשכר השרים וחברי הכנסת בסך 10%, מציע השר אריה דרעי, לקצץ 20% אחוז משכר כל נבחרי הציבור למשך שנה.

דרעי גנץ
דרעי גנץ| צילום: (באדיבות כיכר השבת)

מדובר בהצעה אותו מבקש שר האוצר ישראל כ"ץ להביא לממשלה, בעקבות ההצהרה המשותפת לתקשורת עם ראש הממשלה ביום חמישי. דרעי כאמור לא מסתפק בקיצוץ של 10% ומבקש להכפיל את הסכום שירד משכר שרים וחברי כנסת, ודורש שהמהלך יכלול גם את הנשיא ריבלין, רה"מ נתניהו וראשי רשויות ברחבי הארץ. המהלך מחוייב לעבור את אישור וועדת כספים. כזכור, רק בינואר עלה השכר ב-2.8%, בהתאם להצמדה למדד במשק.

אברהם בלוך, עטרה גרמן

דרעי אמר הבוקר: ״אנחנו חייבים לשמש דוגמא אישית ולגלות ערבות הדדית עם מאות האלפים שנפגעו קשות בשל המשבר הכלכלי שנגרם מהקורונה". הוא קרא לראשי המפלגות, בנימין נתניהו, בני גנץ, יעקב ליצמן, יאיר לפיד, איימן עודה, נפתלי בנט, אביגדור ליברמן וניצן הורוביץ, "להצטרף ליוזמתי ולאשר את קיצוץ שכרנו", דברי דרעי.

לפי יו"ר יש עתיד, יאיר לפיד, "הקיצוץ חייב לבוא עם קיצוץ נוסף: ממשלת ה-36 שרים צריכה להתכווץ לממשלה יעילה של 18 שרים בלבד. ממשלה שהוקמה לצורך טיפול במשבר הקורונה לא יכולה להמשיך להיות מנופחת, בזבזנית ובעיקר לא יעילה".

יש לציין כי חישוב של קיצוץ ב-10 בשכר נבחרי הציבור יביא לחסכון של כ-9 מיליון שקלים בשנתיים הקרובות, וקיצוץ של 20% משמעותו כ-17 מיליון. סכום זניח מאוד ביחס לאתגרים בהם עומד המשק.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

3
3
שאול מרידור
21.09.20

כץ שר האוצר,גם 40% קיצוץ לא יורגש,יש אנשים שלא עובדים ולא מגיע להם דמי אבטלה,אז תקצץ יותר מהרצוי