בעקבות החלטת הממשלה, על הגבלות בתפילות הימים הנוראים, רבני הציונות הדתית בראשם זקן רבני הציונות הדתית הרב דרוקמן הרבנים הרב יעקב שפירא הרב אליקים לבנון הרב יעקב אריאל יוצאים בקריאה לבעלי התקיעה, ליטול חלק במיזם תקיעת המרפסות ביום ראש השנה.
לדברי הרבנים יש אחריות כלל ישראלית, לדאוג לתקיעת שופר עבור כל יהודי החפץ בכך: "האחריות הכלל ישראלית מחייבת אותנו לדאוג לציבור כולו, כולל הציבור המסורתי והכללי אשר גם הוא מחובר אל הקודש".
מתוך ההלכה יומית של הרב אליהו:
לנוכח החשש כי בעקבות המגבלות יהיו רבים שלא יצאו ידי חובת תקיעת שופר, קוראים הרבנים לכל מי שיש לו כישרון לתקוע בשופר ויש ברשותו שופר, להצטרף ליוזמת ארגון הרבנים 'בנועם', לתקיעת שופר המונית ביום השני של ראש השנה בשעה 11:00 בבוקר בכל ערי ישראל.
תקיעת השופר המאוחדת תתקיים במרפסות ברחבות ובחצרות, ותאפשר לכל מי שהשנה נמנע ממנו להגיע לבית הכנסת, לשמוע תקיעת שופר."מיזם זה מבורך ונחוץ ויש בו כדי לחבר את נשמת האומה כולה למצוות היום – תקיעת שופר", סיים הרבנים את מכתבם בתפילה לשמיעת קול הגאולה בקרוב.
ארגון 'בנועם' יצא במיזם, לתקיעת שופר כלל ישראלית, בבוקר השני של ראש השנה בשעה 11:00 "המיזם נולד מביקוש אדיר של קהל מסורתי המקפיד לשמוע את קול השופר, ושחושש השנה שבשל הקורונה לא יוכל לבקר בבתי הכנסת או במקומות התפילה הקבועים כמדי שנה", סיפרו היוזמים. מודל ההשראה של המיזם הוא שירת המרפסות בימי הסגר הגדול בחודש ניסן. שירה שכללה הצדעה לצוותי הרפואה ושירים של חג הפסח.

מה דעתך בנושא?
2 תגובות
1 דיונים
לאה
אנו תוקעים כל החודש לא צריך לעשות הצגות תקיעת השופר יש לו ענין הרבה יותר עמוק מרק שמיעת קולו
11:55 15.09.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רחל
בתגובה ל: לאה
את משהו, תתקעי בשופר חודש? ותתני לאנשים לפספס תקיעת מצווה של ראש השנה
13:21 15.09.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר