מבזקים
סרוגים

מרד? | הגנים הפרטיים: נפתח את הגנים לאחר החג

כל הגנים הפרטיים בישראל יפתחו לאחר ראש השנה, כך הודיע הערב פורום הגנים הפרטיים. לדבריהם לא מדובר במרד: "המדינה רואה בנו כעסק, לא כגורם חינוך. כמו כל עסק נפתח ביום שני"

כ"ד אלול התש"פ
מרד? | הגנים הפרטיים: נפתח את הגנים לאחר החג
מרד? | הגנים הפרטיים: נפתח את הגנים לאחר החג צילום: אילוסטרציה (שאטרסטוק)

פורום הגנים הפרטיים הודיע הערב כי מיד לאחר ראש השנה, ביום שני הבא, ייפתחו כל הגנים הפרטיים בישראל.

בפורום לא רואים את ההחלטה כמרד, ואומרים כי: "המדינה רואה בנו כעסק, לא כגורם חינוך. כמו כל עסק נפתח ביום שני".

הממשלה הכריעה: מדינת ישראל נכנסת לסגר
הממשלה הכריעה: מדינת ישראל נכנסת לסגרצילום: הממשלה הכריעה: מדינת ישראל נכנסת לסגר

קרן אוחנה איוס, חנן דגן ורותי יונה, ראשי פורום הגנים הפרטים מסרו: "מיד לאחר צאת החג, ביום שני, הגנים הפרטיים ישובו לשגרה ויפעלו ככל עסק במדינת ישראל, על מנת לאפשר למגזר הפרטי לעבוד, כפי שהחליטה הממשלה".

"הגנים הפרטים הינם סקטור חיוני עבור המשק והכלכלה הישראלית, וגם נתוני התחלואה מוכיחים כי אין סיבה לסגור את גני הילדים מגילאי לידה עד 3, מאחר ורמת התחלואה וההדבקה בהם היא אפסית"

עוד הוסיפו: "לפי החלטת הממשלה כל מקומות העבודה הפרטיים ישארו פתוחים, ועל מנת לאפשר זאת הגנים מגילאי לידה עד שלוש חייבים להישאר פתוחים".

לדבריהם, "אנו מכבדים את ראש הממשלה והשרים, אך לא נאפשר את קריסת הענף לאחר שלמעלה מ-2000 נסגרו בגל הראשון. הגנים יפתחו ויאפשרו להורים לבחור האם לשלוח את ילדיהם ולצאת לעבודה".

סגר פורום הגנים הפרטיים קורונה