אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

מרהיבה וטעימה: מתכון לפאי תפוחים שאסור לפספס

רגע לפני ראש השנה המתקרב, מצאנו את הפאי הכי מרשימה שיש-שתשמחו להכין כבר בשבת הקרובה. החדשות הטובות היא הרבה יותר פשוטה להכנה ממה שהיא נראת. צפו

הכי נכונה: מתכון לפאי תפוחים שאסור לפספס
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לפאי תפוחים

רגע לפני ראש השנה המתקרב, מצאנו את הפאי הכי מרשימה שיש-שתשמחו להכין כבר בשבת הקרובה. החדשות הטובות היא הרבה יותר פשוטה להכנה ממה שהיא נראת. צפו

מצרכים:

לפאי:
250 גרם קמח
140 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
2 כפות דבש או 3 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
2-3 כפות מים
לעצלנים: ניתן להשתמש בבצק פריך קנוי
למילוי:
70 גרם אבקת שקדים (לא חובה)
150 גרם רסק תפוחים
4 תפוחים אדומים
אבקת סוכר
לסירופ:
כוס ורבע (150 גרם) סוכר
חצי כוס (100 מ"ל) מים
מיץ מ2 לימונים

אופן ההכנה:

1.מחממים תנור ל160 מעלות

2. מנפים את הקמח ומעבירים למעבד מזון יחד עם קוביות החמאה. מעבדים עד לקבלת בצק פירורי, מוסיפים את שאר מרכיבי הפאי היבשים ואת הדבש/הסוכר ומעבדים עוד קצת עד לאיחוד

3. מוסיפים 1-2 כפות מים קרים למעבד המזון, ומעבדים עד לקבלת בצק יציב. מעבירים למשטח מקומח קלות ולשים מעט (שימו לב-לישת יתר תהרוס את מרקם הבצק) אם הבצק רך מדי, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 20 דקות.

4. מרדדים את הבצק ומסדרים אותו בתבנית של הפאי, לאחר מכן בעזרת מזלג מחוררים את הבצק לאורכו (ראו סרטון).

5. מפזרים את אבקת השקדים ואז שכבת רסק תפוחים וחוזרים עוד פעם 1 על התהליך. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-15 דקות.

6. חותכים את התפוחים לפרוסות דקות ומכניסים לסירופ שמורכב מסוכר, מים קרים ולימון למשך רבע שעה

7. לאחר מכן יוצרים מהתפוחים ורדים (ראו בסרטון) ומסדרים על הפאי לאחר מכן מכניסים לתנור למשך 15 דקות

שבת שלום!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו