חדשות

מתכנן תרגיל? | לפיד: שלח לא יהיה היחיד שיתמודד נגדי

יו"ר מפלגת יש עתיד, מתחיל להפנים כי הבחירות לראשות המפלגה הן רק עניין של זמן ונערך להתמודדות של מספר חברי כנסת נגדו: "לא אתן לטעויות שהחריבו את קדימה והעבודה להרוס את יש עתיד"

מתכנן תרגיל? | לפיד: שלח לא יהיה היחיד שיתמודד נגדי
צילום: (צילום: תומר ניוברג\ פלאש90)

יו"ר מפלגת 'יש עתיד', חבר הכנסת יאיר לפיד, מגיב גם הבוקר (רביעי) לפצצה הפוליטית שחבר הכנסת עפר שלח הטיל בשבוע שעבר, כשאמר כי בכוונתו להתמודד מולו על ראשות המפלגה ולהדיח אותו.

לפיד, שבתחילה אמר "נבחן את זה", ולאחר מכן הבהיר כי "לא לא מציבים אולטימטום", אומר כעת ששלח לא יהיה היחיד שיתמודד מולו על ראשות המפלגה.

לפי שעה לא ברור אם מדובר על אמירה כללית של לפיד, אך על פי ההערכות, לפי צפוי לבקש מאחד ממקורביו להודיע גם הוא על התמודדות לראשות המפלגה ובכך לפצל את הקולות ל-3 או-4 מועמדים, מהלך שיקשה על שלח להשיג רוב.

לפיד ישיבת סיעה פריימריז ערוץ כנסת
לפיד ישיבת סיעה פריימריז ערוץ כנסת| צילום: (צילום: ערוץ כנסת)

בראיון ל'כאן רשת ב', אמר לפיד: "אני מניח שעפר שלח לא יהיה היחיד שירצה לרוץ נגדי וזה בסדר גמור". לפיד אמר כי "זו התפתחות עצמית של מפלגות שמצליחות וגדלות ואני שמח על זה. מעדיף להיות במפלגה גדולה ומצליחה שכולם לוטשים עיניים להנהגתה".

שר האוצר לשעבר הבהיר כי למרות המתווה שפרסם שלח, לפיו הפריימריז לראשות המפלגה ייערכו עוד השנה, זה לא יקרה לפני 2021: "אנחנו בשנה מסובכת ואני לא אתן לטעויות שהחריבו את קדימה והעבודה, ובמידה מסויימת גם את הליכוד, להרוס את יש עתיד".

חדשות סרוגים

לפיד סיפר כי "ח"כ ברביבאי וסגלוביץ' כבר כמה שבועות מנהלים תהליך מול ראשי המטות שלנו, כדי להבין מה הדרך הטובה ביותר לארגן את ההתמודדות. אני מברך עליה ומאמין שאנצח בה".

לפיד דחה את הטענות כי יש עתיד אינה מפלגה דמוקרטית כל עוד נערכות בה בחירות, ואמר: "לקח שנים ארוכות גם לליכוד וגם לעבודה עד שהגיעו לבחירות פנימיות".

תגובות

3
3
לפיד בן טומי
09.09.20

עצה ליהיר: שאשתך תפריש כלה כל יום ואז תנצח ואתה תמשיך לאכול בשר סוסים, כפי שהתפרסם פה. כל סוס מנדט 1

2
איש
09.09.20

יהיר אם היה לו שכל בגובה האגו שלו, היום הוא היה ראש ממשלה.........מסכן.............

1
שחמורוף עוזיאל
10.09.20

לפיד כאיש תקשורת היה מלך העולם . עזב בשיא ההצלחה ונכנס לעולם הפוליטי האכזר וכל זה כדי לשרת ולתרום לציבור , מה רע בכך ? יאיר הוא לפיד דולק ומאיר בנוף הפוליטי החשוך שלנו !!!