העיתונאי עמית סגל חושף הערב (שני) כי מכירים במערכת אכיפת החוק הניחו על שולחנו של מבקר המדינה מעטפה עבה של מסמכים המוכיחים כי במשטרה ובפרקליטות טייחו מחדלים בתיקי נתניהו העולים לכדי הפרת אמונים מצד החוקרים.

על פי פרסומו של סגל, רב פקד אבי רוטנברג ניהל את חקירת המעונות של שרה נתניהו. במהלך החקירה, רגע לפני שהוא אמור להיות גם בצוות שבודק את הקלטות מוזס-נתניהו, בדקו במשטרה שמועות שהוא בזוגיות עם ג'ודי ניר מוזס, גם מבקרת ידועה של שרה וביבי, גם בעלת מניות בידיעות אחרונות ואחות המו"ל נוני. רוטנברג הכחיש.

ניגוד עניינים העולה לכדי הפרת אמונים

‏שנה לאחר מכן התברר למשטרה שהשניים דווקא כן מנהלים קשר זוגי. תפוח האדמה הלוהט מתגלגל בשרשרת הפיקוד ונעצר אצל ראש להב רוני ריטמן וראש אגף חקירות מני יצחקי. הם סגרו את האירוע בנזיפה וקידום של רוטנברג לתפקיד אחר. באותה תקופה, ריטמן טען שנתניהו תפר לו תיק על הטרדות מיניות בגלל חקירת המעונות, אבל את המידע הזה שהיה עוזר לשרה נתניהו הוא החריש.

‏שנה וחצי אחרי, הגיעה אשתו של רוטנברג לראש אגף החקירות וסיפרה לו: בעלי בזוגיות עם ג'ודי מוזס, וסיפרתי על זה לכמה עיתונאים. רק אז נזכרו בכירי המשטרה להעביר את המידע למחלקה לחקירות שוטרים.

‏במח"ש היו המומים, הן מניגוד העניינים לכאורה והן מההסתרה. שורה של חוות דעת קובעות – החוקר חשוד בהפרת אמונים. משפחות נתניהו ומוזס אויבות, והוא ידע, הסתיר וחקר כשהוא בניגוד עניינים מובהק.

הערמת קשיים על החקירה

‏הימים היו ימי ההתכתשות הגדולה בין נתניהו והמשטרה, לקראת המלצות המשטרה בתיקי האלפים. פרקליט המדינה שי ניצן ומשנהו מומי למברגר מערימים קשיים על החקירה.

ניצן ולמברגר העלו טיעון שידחו לימים בבוז כאשר יועלה בשימוע על ידי הנאשם נתניהו: אם בפועל לא הייתה סטייה מהשורה, למה לפתוח בחקירה?

‏וזוהי הפצצה בפרסום של סגל: למברגר אוסר על מח"ש בצעד תקדימי לבדוק את תיק 2000 "מסיבות מובנות". לדברי סגל, חוסר רצון לתת נשק לנתניהו לקראת ההכרעה הדרמטית בתיקיו.

‏עוד שנה עברה. ראש מח"ש עוזב ובמקומו מתמנה, בלחץ אלשיך וניצן, מנהלת נוחה בהרבה למשטרה. במשך חודשים ולמרות ההפצרות היא מעכבת את ההחלטה. כשכל המעורבים פרשו מהמשטרה היא מחליטה ש״אין עניין ציבורי לחקור". זאת למרות שגם בחוות הדעת שהזמינה עולים חשדות לפלילים נגד החוקר ומפקדיו הבכירים מאוד.

פרקליט המדינה עצר פעילות נגד דברי המפכ"ל כי היא תעזור לנתניהו

‏הלך הרוח הזה היה נוכח גם בפרש שבה נהרג אזרח חף מפשע, יעקוב אל קיאן, מאש המשטרה. המפכ"ל אלשיך קבע שהוא מחבל. מח"ש קבעה: זה לא נכון. אלשיך מפזר בתקשורת הדלפות דיבתיות כלפי המת, שלפיהן מח"ש מסתירה מידע שהיה מחבל.

ראש מח"ש דרש משי ניצן תיקון למען כבוד חוקריו וכבוד המת. ניצן הודה במייל: המפכ"ל התנהג שערורייתית, אבל לא נעזור "כי זה יעשה טוב למי שרוצה ברעת המערכת, ודי לחכימא".