מבזקים
סרוגים

מלך סעודיה: "בלי מדינה פלסטינית – לא יהיה שלום"

נשיא ארה"ב שוחח בטלפון עם מלך סעודיה, שהביע את הערכתו על ההסכם עם איחוד האמירויות - אך הבהיר כי ארצו לא תכונן יחסים עם ישראל מבלי שתקום מדינה פלסטינית בגבולות 1967

אוריאל בארי | חדשות סרוגים
י"ח אלול התש"פ
מלך סעודיה: "בלי מדינה פלסטינית – לא יהיה שלום"
מלך סעודיה: "בלי מדינה פלסטינית – לא יהיה שלום" צילום: מלך סעודיה סלמאן בן עבדול עזיז (צילום: שאטרסטוק)

לא מצטרפים לשלום: שליט סעודיה, המלך סלמאן בן עבדול עזיז, שוחח הלילה (שני) עם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, ואמר בין היתר כי ארצו לא תכונן יחסים דיפלומטיים עם ישראל עד שלא תוקם מדינה פלסטינית. עם זאת, המלך הסעודי הביע את הערכתו על המאמצים האמריקניים להביא לשלום במזרח התיכון.

"אנחנו מברכים על כל מאמץ להשכין שלום בין מדינות המזרח התיכון, אך סעודיה תצטרף למהלך רק אם תראה פיתרון הוגן וקבוע לנושא הפלסטיני, על בסיס יוזמת השלום הערבית שהציעה הממלכה בשנת 2002" אמר המלך סלמאן לטראמפ. בדבריו התייחס להצעה שממשלת סעודיה הציגה בעבר, לפיה מדינות ערב יסכימו לנורמליזציה עם ישראל בתמורה לנסיגה ישראלית לגבולות 1967 והקמת מדינה פלסטינית שבירתה מזרח ירושלים.

הסבב במפרץ נמשך: קושנר נפגש עם יורש העצר הסעודי
הסבב במפרץ נמשך: קושנר נפגש עם יורש העצר הסעודיצילום: הסבב במפרץ נמשך: קושנר נפגש עם יורש העצר הסעודי

כיום סעודיה אינה מכירה רשמית בישראל, אך בשבוע שעבר ממשלת סעודיה הודיעה כי תאפשר לטיסות בין איחוד האמירויות לכל המדינות לחלוף במרחב האווירי שלה – כולל טיסות מישראל. ההודעה מגיעה לאחר שממשלת איחוד האמירויות ביקשה מריאד לאפשר זאת באופן רשמי, ובתום מאמצים דיפלומטיים של ארה"ב.

בישראל בירכו על המהלך, שיקצר את הטיסות מתל אביב לאבו דאבי בכ-4 שעות. "במשך שנים אני עובד לפתוח את השמיים של ישראל מזרחה. בשורה גדולה הייתה לפני שנתיים וחצי כשחברת התעופה "אייר אינדיה" קיבלה אישור לטוס ישירות לישראל" אמר ראש הממשלה בנימין נתניהו. "עכשיו, פריצת דרך ענקית נוספת – מטוסים ישראלים ומטוסים של כל המדינות יוכלו לטוס ישירות מישראל לאבו דאבי, לדובאי ובחזרה".

לדבריו, "זה יוזיל את הטיסות, זה יקצר את הזמן, זה יפתח תיירות אדירה, זה יפתח את הכלכלה שלנו. זה יעשה עוד דבר – זה יפתח את המזרח. כשאתם טסים לתאילנד או לכל מקום אחר באסיה, זה יגלח שעות ומחירים. בשורה ענקית לכם, אזרחי ישראל. אלה פירות השלום של שלום אמת. אני רוצה להודות לג'ארד קושנר ולשייח' מוחמד בן זאיד על התרומה החשובה הזאת של היום. יהיו עוד הרבה בשורות טובות".

איחוד האמירויות דונלד טראמפ המלך סלמאן נורמליזציה סעודיה