שר החינוך לשעבר ח"כ נפתלי בנט הדרים לירוחם, ופתח היום (שלישי) את שנת הלימודים החדשה בישיבת אמי"ת "בלבב שלם" בעיר. במהלך הביקור חשף את יחידת העלית אליה לא התקבל, הטיפים לתלמידים ומה הדבר המשמעותי ביותר בישיבה?

בשיחת פתיחה עם תלמידי הישיבה, שישבו בקפסולות, בהתאם למגבלות הקורונה, שיתף בנט על חברו סא"ל עמנואל מורנו הי"ד, שבימים אלה מלאו 14 שנה לנפילתו במלחמת לבנון השנייה: "התגייסנו יחד לצה"ל ועשינו את כל השירות הצבאי יחד. מה שפחות יודעים עליו שהוא לא נולד סופרמן, בתחילת המסלול של סיירת מטכ"ל נפגשנו והוא לא היה נראה בטופ. כושר, צליפה, ניווט – בשום דבר הוא לא היה תותח מולד", העיד בנט.

"במהלך המסלול לא מעט נושרים. התחלנו 24 ונשארנו 11", סיפר בנט. "חשבתי שהוא לא יסיים, אבל לא רק שסיים, אלא שהתקבל ליחידת העילית הפנימית, אליה אני לא התקבלתי". המסקנה אליה הגיע בנט בעקבות התהליך שעבר מורנו, הוא "שכל אחד, גם אם יש לו נתוני הצלחה בינוניים ומטה, יכול להגיע רחוק". הוא ציין 4 דברים: "צריך להשקיע, להזיע וכל הזמן להשתפר. וכמובן חוש הומור".

גדלים יחד בפנימיית הישיבה

בנט שיבח את המודל של הישיבה וכינה אותה "בשורה של ממש", ישיבה שמכילה מגוון של תלמידים מכל רחבי הארץ, שגדלים יחד בפנימיית הישיבה, מה שמאפשר להם להתחיל לחלום מחדש ובגדול. "חלומות של תלמידים הם הדבר הכי משמעותי בעיני", אמר בנט.

מנהל הישיבה, ענר לשם אמר: "המורים בעצם יוצאים יחד עם התלמידים למסע למידה שמבוסס על למידה עצמית (מקרוב ומרחוק). זה דורש מן המורים הכנה והשקעה אדירה, אך בשורה התחתונה, המורה הפרונטלי מדבר פחות ומכין יותר את התלמיד, ומפתח אצלו יכולות למידה עצמאיות".

בהמשך השתתף בנט במפגש משותף עם ראש העיר ירוחם, טל אוחנה, סביב הכשרה מקצועית ובניית תעסוקה נכונה בעתיד.