באופן חריג בצה"ל לא עומדים מאחורי הלוחמים ששומרים בחברון, ותועדו בסרטון בו מחבל מיידה לעברם אבנים והם לא עושים דבר. בתגובה לתקרית, בצה"ל יוצאים נגד ההתנהלות ש"אינה מצופה מלוחמים" ומבהירים כי יופקו לקחים בהתאם.

האירוע התרחש ביום שישי בבוקר, במהלכו תועד המחבל הצעיר כשהוא מתקרב ללא חשש פעם אחר פעם מטווח אפס לעבר הלוחמים, כשהם מוגנים בקסדות, שכפ"צים ומגנים, אך לא משיבים בשום אמצעי להרחקתו.

סמוטריץ יאיר גולן (צילום: הדס פרוש, יוסי אלוני/ פלאש 90)

מדובר צה"ל נמסר כי "על פניו ומבלי לצפות בסרטון המלא – ההתנהלות הנראית בסרטון אינה ההתנהגות המצופה מלוחמים בצה״ל. לוחמי צה״ל נדרשים למנוע אירועים מסוג זה ולהפעיל כח על פי שיקול דעת ועל פי הוראות הפתיחה באש".

עד כה הסתיים תחקיר ראשוני בנושא על ידי מח״ט יהודה, אל״ם אביחי זפרני, ובצה"ל מבהירים כי יופקו לקחים בהתאם. כמו כן, בהמשך יוצג התחקיר למפקד פיקוד המרכז, אלוף תמיר ידעי.

הסרטון בו תועד כאמור המחבל תוקף מטווח אפס במרכז חברון את לוחמי צה"ל, הביא לביקורת חריפה מצד ח"כ בצלאל סמוטריץ': "מעדיף אלף סרטונים של אלאור אזריה ולא אחד מביש ומסוכן כזה", ואילו ח"כ יאיר גולן, סגן הרמטכ"ל לשעבר תקף אותו: "רב״ט מהקריה".