מאבק ראש השנה: נשיא אוקראינה ולדימיר זלנסקי אישר היום (שלישי) כי ארצו תגביל את מספר הישראלים שיורשו להיכנס לאומן, זאת על רקע בקשת ראש הממשלה בנימין נתניהו.
לדבריו, הגבלת המתפללים באומן מגיעה בצל החשש הישראלי מפני הידבקות נרחבת בקורונה במקרה של התקהלות המונית בקברו של רבי נחמן מברסלב. בדבריו זלנסקי לא פירט כמה חסידים יוכלו להגיע לאוקראינה בראש השנה, אך ההערכה היא כי רבים מעשרות אלפי היהודים שמגיעים בקביעות לאומן ייאלצו להישאר בבית.

כזכור, בשבועות האחרונים נרשמו לחצים רבים על הממשלה בישראל לאפשר את הטיסות לאומן לקראת ראש השנה, זאת למרות ההתנגדות לכך בקרב משרד הבריאות. בשבוע שעבר ממשלת אוקראינה הודיעה כי תאסור לחלוטין כניסה של אזרחים זרים לאומן, ובמידת הצורך אף תטיל סגר כללי באזור הקבר ובעיר כולה – אך מספר שעות לאחר מכן התחרטה ואמרה כי לא תאסור כניסה של חסידי ברסלב. כעת, כאמור, נראה שהפתרון יהיה הגבלת המתפללים מבלי להטיל איסור גורף.
מוקדם יותר היום פרויקטור הקורונה רוני גמזו הבהיר כי הוא מתנגד להתרת הטיסות לאומן בצל החשש מהידבקות המונית בקורונה. "צריך לעשות הכל כדי למנוע את הטיסות לאומן. האם זה סביר להוציא מפה עשרות טיסות לאומן עם הגידול בתחלואה? דעתי הנחרצת היא שלא – ואני לא אשנה את דעתי בנושא" הבהיר.
לדבריו, "אני מכבד מאוד את חסידי ברסלב שרואים בכך צו אמונה. אי אפשר לעצור בן אדם שינסה לטוס דרך 'קונקשן' (טיסת מעבר – א"ב), אבל אפשר לעצור 82 טיסות ישירות מישראל לאומן. לא נוכל לשמור על 20 אלף איש בבידוד, כשאין באמת מתווה להיקפי בידוד כאלו".

מה דעתך בנושא?
4 תגובות
0 דיונים
ארבל אפרים
טלו קורה מבין עניכם.האם ציווי של בורא עולם.ושמרתם לנפשתוכם לא עומד מולכם.טחו עיניכם מראות את האמת.צר לי שהנושא הופך לקלף פוליטי.וכל אחד רואה את עצמו בראי ולא מסתכל על הכלל צר לי כל הפוליטקאים תעשו חושבים. עוז לתמורה...
טלו קורה מבין עניכם.האם ציווי של בורא עולם.ושמרתם לנפשתוכם לא עומד מולכם.טחו עיניכם מראות את האמת.צר לי שהנושא הופך לקלף פוליטי.וכל אחד רואה את עצמו בראי ולא מסתכל על הכלל צר לי כל הפוליטקאים תעשו חושבים. עוז לתמורה בטרם פורענות
המשך 15:56 26.08.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רונה
סעו ותשארו שם רק אל תחזרו ותבכו שאין לכם פרנסה.חבורת פרימיטיביים
15:31 26.08.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רפורמי מומר פעמיים
שגגה נפלה בפני ראש ממשלת אוקראינה. תכניסו את כל החסידים לאוקראינה, רק אל תתנו להם לצאת משם.
10:26 26.08.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דגידג
מי שמונע ממנה אחת אפילו להגיע לתיקון שלה נשמתו תסבול
17:44 25.08.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר