סלט בטטה ברוטב ויניגרט מרענן

מחפשים ארוחה מהירה ובריאה? מצאנו בדיוק את הפתרון המושלם לארוחה שמתאימה לכל שעה ביום, מתכון לסלט בטטה עם ירקות, פטה ורוטב ויניגרט ביתי שעושה את ההבדל

מצרכים:
3 בטטות גדולות, קלופות וחתוכות לקוביות
עלי רוקט/ חסה
2 מלפפונים חתוכים לקוביות
1 בצל סגול קטן, חתוך לטבעות דקות
2 כפות שמן זית כתית
מלח גס
פלפל שחור
1/2 כוס גבינת פטה/בולגרית
להכנת רוטב ויניגרט ביתי:
2 כפות חומץ תפוחים
1 כף חרדל דיז'ון
1 כף דבש
1/4 כוס שמן זית כתית
1/2 לימון
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות. על תבנית גדולה המרופדת בנייר אפייה, מניחים את הבטטות והבצל ומטפטפים מעל שמן, מלח ופלפל.

2. מפזרים אותם באופן שווה על הנייר, בשכבה אחת. אופים עד שהבטטות רכות, בערך 20 דקות. נותנים להן להתקרר במשך 10 דקות ואז מעבירים לקערה גדולה.

3. בינתיים מכינים את הרוטב: בקערה קטנה מערבבים יחד את החומץ, החרדל, הדבש. שופכים בהדרגה את השמן והלימון ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

4. מערבבים את הבטטות עם הרוטב, מוסיפים לקערה את שאר הירקות מוסיפים לימון פלפל ומלח מפוררים/מגרדים מעל את הפטה/הבולגרית. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

בתאבון!