"הרעיון שתקום מדינה פלסטינית בתוך ארץ ישראל הגיע למבוי סתום. מעולם בתולדות ישראל לא עסקו כל כך הרבה אנשים בגל כך הרבה אנרגיה במשהו כל כך חסר תכלית. אנחנו צריכים לעבור לאיך מתנהלים עכשיו והלאה, כשהרעיון הזה מאחורינו".

כך אמר יו"ר הבית היהודי, שר הכלכלה נפתלי בנט, בכנס מועצת יש"ע להסברה שמתקיים היום בירושלים.

"אנו צריכים לעבור ממצב של איך משכנעים שזה לא ראוי להתנהלות שבה הרעיון הזה מאחורנו. כל מי שמסתובב ביהודה ושומרון יודע שמה שאומרים במסדרונות אנאפוליס ואוסלו הוא מנותק מהמציאות." הוסיף בנט.

צפו בדבריו של בנט באדיבות מועצת יש"ע

[[[https://www.youtube.com/watch?v=a5beaXDRqIA]]]

[[[https://www.youtube.com/watch?v=8zAZM-nfUQY]]]

● מצטרפים לדף הפייסבוק של סרוגים ונשארים מעודכנים כל הזמן

"יש היום 400,000 ישראלים תושבי יו"ש ועוד 250,000 בירושלים המזרחית. מעל 10% מתושבי ישראל חיים במה שנקרא הקו הירוק. הניסיון להקים מדינה פלסטינית בתוך הארץ שלנו – נגמר".

על מה שצריך לעשות ביהודה ושומרון בעתיד אמר בנט: "הדבר החשוב ביותר בארץ ישראל זה לבנות ולבנות ולבנות. חשוב שתהיה נוכחות ישראלית בכל מקום. הבעיה העיקרית שלנו היא עדיין חוסר המוכנות של מנהיגי ישראל להגיד בצורה פשוטה שארץ ישראל שייכת לעם ישראל."

"צריך להגיד לעצמנו ולכל העולם שהארץ הזו היא שלנו 3000 שנה. הדרך הבטוחה להביס את עם ישראל היא להשכיח מאיתנו את תחושת הצדק. זה נכון היסטורי ומשפטית – מעולם לא הייתה כאן מדינה פלסטינית, ומעולם לא היינו כובשים. הבית שלנו, אנחנו הדיירים כאן, לא הכובשים".

בתגובה לדברים אמר סגן שר החוץ זאב אלקין, שהיה גם הוא בכנס כי הדברים אינם מייצגים את עמדת ראש הממשלה. "בנט אומר את הדברים מהרגע הראשון של הקמת הממשלה והדברים ידועים. הדברים שונים מעמדת ראש הממשלה, כמו שעמדת לבני שונה מעמדת ראש הממשלה ומי שקובע את המדיניות הוא ראש הממשלה."

סגן שר החוץ זאב אלקין השתתף גם הוא בכנס יש"ע להסברה ותקשורת ואמר כי בניגוד לשר בנט הוא חושב כי אסור לנו להיכנס לשאננות. " אסור לחזור על עצמנו ולהגיד שום דבר רע לא יקרה. אם נשלה את עצמנו ונגיד שזו מציאות שאי אפשר לשנות אותה אנחנו עלולים להתעורר ביום מן הימין מחלום לשברי המציאות כפי שהיה בהתנתקות."

סגן השר אמר עוד כי הוא פועל לכך שמדיניות משרד החוץ אל מול העולם תשתנה. לדבריו, המצב היום במשרד החוץ הוא שבגלל אילוצי מדיניות משנים אנשי המשרד את האינטרסים הלאומיים של מדינת ישראל. "אני מנסה להוביל מדיניות שגם אם קשה להתנהל מדינית מול העולם, לא תהיה פגיעה באינטרסים הלאומיים של מדינת ישראל."

אלקין הוסיף כי על מדינת ישראל להשקיע היום בהסברה מכיוון שהמצב בעולם היום הוא אנטי ישראלי ואנחנו מפסידים בקרב ההסברה. לדברי אלקין על מדינת ישראל חשוב אולי על הקמת גוף הסברתי אליו יחברו יהודי התפוצות יחד עם אוהבינו בעולם שיחד יפעלו למען האינטרסים של מדינת ישראל בעולם, כפי שתמיד עשתה התנועה הציונית.

"אם נחליט יחד שזה האינטרס הכי חשוב של מדינת ישראל אין לי ספק שנצליח", דברי סגן שר החוץ.

כנס מועצת יש"ע נמשך היום כשעוד צפוי פאנל בנושא עבודת הדובר מול הכתב, בהשתתפות כתבי התיישבות מהתקשורת הארצית -רועי שרון מערוץ 10, ג'וש בריינר מוואלה, עמיחי אתאלי ממעריב ועקיבא נוביק מידיעות אחרונות. את הפאנל ינחה יהושע מור יוסף לשעבר דובר מועצת יש"ע וכיום יועץ אסטרטגי. הנושא המרכזי בדיון יהיה כיצד הופכים סיפור לכתבה. מהם השיקולים לכניסת כתבה למערכת, מהי כתבה מעניינת, כיצד עובד הכתב מול המערכת ומהם השיקולים להכנסת כתבה.

אחר הצהרים ירצה ירון דקל מפקד גלי צה"ל בנושא אתגרי דוברות מול תקשורת נשכנית, ויסביר כיצד עובדים דוברים מול תקשורת שאינה מפרגנת ואילו כלים עומדים לרשותנו.