לקראת פתיחת שנת הלימודים, מפרסם היום (שני) משרד החינוך את התכנית הפדגוגית שתלווה את שנת הלימודים הקרובה, על רקע המאבק בנגיף הקורונה.

שנת הלימודים תתאפיין בגמישות ניהולית ופדגוגית, כדי לאפשר למנהלי מוסדות החינוך להוביל את העשייה החינוכית בדרכם. בתוך כך, במהלך השנים הקרובות המשרד יוביל שורה של מהלכים לחיזוק מעמדו של המנהל, בהם: הפחתת הבקרה על בתי הספר והרחבת היקף הסמכויות והמשאבים שיעמדו לרשותו.

כחלק משגרת הלימודים והתאמת המערכת ללמידה במאה ה-21, מניח המשרד תשתית ארוכת טווח למערך הלימוד הדיגיטלי, והפיכתו לנדבך משמעותי בתוך ליבת ההוראה.בשנת הלימודים תשפ"א יחזק המשרד את הקשר, את הזהות ואת אהבת התלמידים לארצם, למורשתם ולהיסטוריה של מדינת ישראל, וכמו-כן יפעל המשרד לחיזוק ערך הגיוס המשמעותי לצה"ל.

הגעה מדורגת ופעולות היכרות: כך תיפתח שנת הלימודים

לפי המתווה שהוצג, בתחילת שנת הלימודים יושלם החומר הלימודי וסגירת פערים מהשנה הקודמת, וכן יעשה מיפוי פנימי לזיהוי פערים לימודיים. עוד יושם דגש על חיזוק מיומנויות הלמידה מרחוק, כשבמסגרת הלמידה בתוך מוסדות החינוך ייעשה תרגול של למידה דיגיטלית ולמידה שיתופית בכיתות.

הימים הראשונים ללימודים יתבצעו בתכנית מסודרת לכל קבוצות הגילאים השונות. בגנים, ילדים בגיל 3 יגיעו ביום הראשון באופן מדורג, ויתחלקו ל-5-6 ילדים לפי לוח זמנים שתפרסם הגננת. הפעילות תהיה קצובה, וההורים ייפרדו מהילדים בפתח הגן, או שישהו בחצר כשהם עוטים מסכות. ביום השני תהיה הגעה מדורגת ב-2 קבוצות, והחל מהיום השלישי כל התלמידים יגיעו – כאשר פעילות הגן תהיה בין 8:00 ל-14:00. עבור ילדים בגילאי 4-5 הפעילות תהיה רגילה החל מהיום הראשון.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

WhatsApp Video 2020-08-17 at 16.35.12

גם ילדי כיתה א' יתחלקו להגעה מדורגת, בקבוצות של 10 תלמידים – כשלכל תלמיד יתלווה הורה אחד. קבלת התלמידים בבית הספר תתקיים במתחמים נפרדים, כשבכל מתחם לא ישהו יותר מ-20 אנשים. תכנית הלימודים תכלול בתחילתה השלמת תהליכים חסרים מתקופת הגן – ומיד בהמשך הקניית מיומנויות של קריאה וכתיבה.

תלמידי כיתה ז', המתחילים את חטיבת הביניים, יערכו ביום הראשון פעילות היכרות, שיחות אישיות, טקס פתיחה פיזי וטקס וירטואלי, ופעילות להגברת החוסן ולאיתור קשיים ומצוקות. גם בתיכון תלמידים העולים לכיתה י' יתחילו בפעילויות גיבוש, הכרות עם הכלים הדיגיטליים ומוכנות לבחינות הבגרות, והיערכות למעורבות חברתית גם באמצעים דיגיטליים.

שני מועדים לבחינות הבגרות, חומר הלימוד צומצם

שנת הלימודים תכלול גם שינויים בבחינות הבגרות, כשכל תלמיד ייבחן ב-3 מקצועות החובה – מתמטיקה, אנגלית, ולשון – לצד 2 מקצועות מתוך אשכול הומניסטיקה (ספרות, תנ"ך, היסטוריה או אזרחות) ומקצוע אחד מתוך המקצועות המוגברים (פיזיקה, כימיה, ביולוגיה, מדעי המחשב, אומנות, גיאוגרפיה, מחול, תקשורת, שפות, תאטרון, חינוך גופני ועוד).

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

WhatsApp Video 2020-08-17 at 16.35.13

בכל מקצוע יתקיימו שני מועדים, כשלצד המועד הרגיל יערך גם מועד השלמה עבור תלמידים שנמצאים בבידוד או חולים. כמו כן, היקף חומר הלימוד צומצם ב-10 עד 30 אחוז בהשוואה לשנים קודמות.