כשרות בדקה: למה צריך כשרות על חלב ומוצריו? הרב חיים לוי מאיגוד הרבנים בישראל מסביר:

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

"יש לי מושג" בנושא כשרות

"חלב מותר לאכילה אפילו שהוא יוצא מהפרה, ולא נחשב הדבר אבר מן החי, כי התורה התירה זאת במפורש בפסוק 'ארץ זבת חלב ודבש'. אבל, צריך לדעת שהחלב כשר רק אם הוא יוצא מבהמה שהיא בריאה, אבל אם היא טריפה – זאת אומרת שיש לה איזה מום באחד האיברים החיוניים והיא לא תוכל לחיות יותר משנה –  היא נחשבת טריפה".

"איננו יכולים להשתמש בחלב כזה של בהמה טריפה, אבל יש לנו חזקה שבהמה היא בדרך כלל בריאה, ולכן אנחנו יכולים להשתמש בפרה שאנחנו לא יודעים שהיא פגועה. ככה נהגו אבותינו משכבר הימים, אבל היום יש כמויות עצומות של רפתות, יש ליווי צמוד לכל פרה, והיא עוברת טיפולים וניתוחים פולשניים שיכולים להטריף אותה בעודה בחיים. לכן צריך פיקוח שהכל נעשה ללא פגיעה בפרה".

הדבר השני: "חליבה בשבת. הרי צריך לחלוב את הפרה כל יום, אך בשבת אסור לנו לחלוב – כי זה מלאכת מפרק. לכן מותר לחלוב את הפרה בשבת רק על ידי גוי, כי התירו זאת במקרה של צער בעלי חיים. אבל אז נוצרת לנו בעיה משנית של חלב עכו"ם – חכמים אסרו שגוי יחלוב פרה, שמא יערבב את זה עם חלב טמא. מה עושים? מסתמכים על המצלמות – כך נחשב כאילו אנחנו רואים את זה, ולכן החלב הזה יהיה מותר לשימוש כדת וכדין".