השופט לשעבר אליקים רובינשטיין שכיהן כיועץ המשפטי לממשלה וכמשנה לנשיאת העליון אמר היום (חמישי) במהלך ראיון ל-103FM כי יש לקצוב את כהונתו של ראש הממשלה כיוון שמילוי התפקיד זמן רב יכולה להביא ליוהרה.
על העימות בין ראש הממשלה נתניהו ליועץ המשפטי מנדלבליט אמר רובינשטיין: "אני עצוב מאוד לראות את ההתקפה של ראש הממשלה על מוסדות אכיפת החוק כאילו הם קשרו עליו קשר להפיל אותו, קשר שמאלני".

"יש חזקת חפות לראש הממשלה, אי אפשר להרשיע אדם בתקשורת, אבל צריך לתת לבין המשפט לעבוד".
רובינשטיין הוסיף כי יש לקצוב את הזמן בו אדם יכול לשמש בתפקיד ראש הממשלה: "אני לא שונא של ראש הממשלה, יש לו הרבה זכויות, אבל צריך לקצוב כהונה של ראש ממשלה. אם זה נמשך ונמשך, יכולה לבוא יוהרה".
על העימותים בין כחול לבן והליכוד אמר: "תלך לרחוב ותשאל אדם מה ההבדל בין תקציב חד שנתי לדו שנתי, תמצא אחד ממאה שידע אולי להשיב לך. במדיניות בין הגושים הגדולים יש הבדל מיקרוסקופי. אנחנו חיים במציאות שיש במובן המהותי קונצנזוס ובמובן הפרקטי מלחמות".
תגובות
מעניין שהיהיר הזה לא חושב שצריך להגביל כהונה של שופטים כדי שלא יגיעו ליוהרה...
השופט צודק נתניהו מתנהג כמו דיקטטור וראש ארגון מאפיה. הוא בכיין וחלש כל הזמן מתעסק ברע. אותי לא מעניין המשפט שלו אבל לפי איך שהוא מתנהג בשנים האחרונות ורק לפי זה, הוא צריך ללכת.
באמת סוג של חוסר מודעות עצמית... איזה טמבל הבןאדם הזה
במדינה דמוקרטית אפשר לבחור גם מישהו יהיר
נתניהו דיקטטור אפשר מבחינתך זה גם בסדר לבחור ראש ארגון פשע, אין בעיה. הכל שאלה של עדיפות. ביבי חלש וכושל לא קשור ימין שמאל, הוא פשוט לא טוב. תוסיף לזה יהיר אשכנזי מפוצץ בכסף וקמצן. איכס
שילך לעזאזל רובינשטיין כל הזמן רמס את ביבי כשרונשטיין פותח את הלוע שלו ואני עוצם עיניים, אני מרגיש שאני נמצא בברלין בשנים 1939 [העתקתי את דבריי מעיתון הארץ. המנסחים תמיד כך]. פעם אמר הרב שפירא זצ''ל על השופט רובינשטיין: ''ער איז א חיה רעה'' - ''הוא חיה רעה''. את הנזקים שגרם הרשע הזה רובינשטיין לתורת ישראל, לחרדים ולדתיים ולישיבות ולממשלה, לא ניתן לשער.
צודק ברור מאליו שביבי צריך ללכת. די נכשל לא התליח להקים ממשלה וגם הרס את הליכוד. חוץ מסער ברקת וישראל כולם מביישים ומתנהגים כמו עבריינים. עדיף בנט, לפיד, גנץ, ברקץ, סער ועוד הרבה