ראש הממשלה בנימין נתניהו השתתף הבוקר (ב') בועידת השלטון המקומי והתייחס למשבר הפוליטי ולהליכה אפשרית לבחירות בחודשים הקרובים.

לדברי נתניהו: "הממשלה הקודמת הייתה יותר רזה ויעילה. קיבלנו החלטות נכונות וקיבלנו אותן בזמן וזה עזר לנו להתגבר על הגל הראשון של הקורונה. גם בממשלה הזאת, שהיא יותר מורכבת, קיבלנו החלטות חשובות".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

"ישראל לא צריכה בחירות. היא צריכה תקציב", נתניהו בסיעת הליכוד (קרדיט: ערוץ כנסת)

נתניהו הדגיש כי "אתמול כבר 90% מהאזרחים קיבלו את המענק לכל אזרח. הארכנו את תקופת הזכאות לקבלת דמי אבטלה, את החל"ת, הבאנו תוכנית מקיפה של מענקים לעסקים ועצמאיים, אתמול פתחנו את עולם התרבות. אנחנו מקבלים את ההחלטות האלה. יש עוד 8 וחצי מיליארד שקל עכשיו שאמורים להגיע לאזרחי ישראל למטרות רבות. אלה דברים חשובים שאנחנו צריכים להמשיך אותם. לכן מלבד הביטחון אני עוסק כל הזמן בשתי משימות ענקיות: שמירה על הבריאות, החיים, ולצד זה פתיחת הכלכלה".

נתניהו התייחס למצב הפוליטי ואמר: "לצורך זה צריך לייצב את הממשלה כדי שהיא תוכל לפעול במהירות. לכן כשפנה אליי אתמול ח"כ האוזר מטעם סיעת 'דרך ארץ' וביקש לתת עוד הזדמנות לנסות להגיע לייצוב המערכת הפוליטית כדי שנוכל להמשיך להילחם בקורונה, אמרתי שאני מוכן".

"אני חושב שצריך לעשות כל מאמץ להימנע מבחירות, לייצב את הממשלה, להילחם נגד הקורונה מבחינה בריאותית ולהילחם למען פתיחת הכלכלה וזה מה שאנחנו", חתם ראש הממשלה.