סקר מנדטים חדש שנערך על רקע האפשרות של פיזור הכנסת והליכה לבחירות בעוד כשבועיים, מציג נתונים דרמטיים בנוגע לשאלת ההתאמה לתפקיד ראש הממשלה, כשיו"ר ימינה, נפתלי בנט, מצמצם את הפער באופן דרמטי מנתניהו.
על פי הסקר שנערך על ידי מכון 'מדגם' מדגם בראשות מנו גבע, ופורסם ב'אולפן שישי' בקשת 12, לו הבחירות לכנסת היו מתקיימות היום מפלגת הליכוד עדיין הייתה המפלגה הגדולה בכנסת עם 31 מנדטים. אחריה יש עתיד-תל"ם בראשות יאיר לפיד עם 18 מנדטים.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
המפלגה השלישית בגודלה היא מפלגת 'ימינה' בראשות נפתלי בנט שממשיך להתחזק משמעותית ומקבל 16 מנדטים. הרשימה המשותפת עם 15 מנדטים.
עוד עולה מהסקר, כי כחול לבן בראשות בני גנץ מקבלת 11 מנדטים בלבד, ש"ס בראשות אריה דרעי מקבלת 8 מנדטים, וכך גם יהדות התורה בראשות יעקב ליצמן.
מפלגת ישראל ביתנו של אביגדור ליברמן מקבלת 7 מנדטים, ואת הרשימה סוגרת מרצ בראשות ניצן הורוביץ עם 6 מנדטים בלבד.
ארבע מפלגות לא עוברות את אחוז החסימה: העבודה, דרך ארץ, הבית היהודי וגשר.
בתשובה לשאלת ההתאמה לתפקיד ראש הממשלה נרשמת דרמה לא קטנה, כשיו"ר ימינה נפתלי בנט מצמצם את הפער בצורה משמעותית מנתניהו והופך לאלטרנטיבה היחידה.
בשאלת ההתאמה לראשות הממשלה, נתניהו ממשיך להשאיר למתחרים אבק והפער בינו לבין רוב המתמודדים האחרים הוא דו ספרתי. כשהוא מתמודד מול גנץ, 38% מהמשיבים ענו כי נתניהו הוא המתאים ביותר ורק 19% העדיפו את גנץ.
גם כשהוא מתמודד מול יאיר לפיד הפער נשאר גבוה ועומד על 24% לטובת ראש הממשלה. בשאלה מי יותר מתאים לראשות הממשלה – נתניהו או איזנקוט, העדיפו 43% את ראש הממשלה ורק 18% את הרמטכ"ל לשעבר.
על פי תוצאות הסקר, היחיד שמצליח לאתגר את נתניהו בשאלת ההתאמה הוא יו"ר ימינה נפתלי בנט שמצבב את עצמו כאופוזיציה להתנהלות הממשלה בטיפול במשבר הקורונה והמשבר הכלכלי.
הפער בין השניים עומד על 10% בלבד לטובת נתניהו (36%-26%). הסיבה לפער הקטן בין השניים הוא כי אנשי השמאל מעדיפים את בנט על נתניהו. גם בימין מורגשת האהדה לבנט כשעל כל שני משיבים שמעדיפים את נתניהו, אחד מעדיף את בנט.
מה דעתך בנושא?
137 תגובות
23 דיונים
יעקב הצלחה
בהצלחה
16:16 20.01.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שלום
מ
16:12 20.01.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
הוא ה..
צריך להודות ולהלל את מלכינו ביבי השאר נתינים מטומטמים
18:03 15.08.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
סיגל אלמלח
השם ישמוררק שס
17:59 15.08.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עידית
מי שילך עם האידיוט נתניהו חופר לו למדינת ישראל קבר.
16:39 15.08.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
בועז
ביבי שמאלן!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אז למה השמאלנים לעזאל שונאים אותו?
00:07 14.08.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עדי
בתגובה ל: בועז
בנט צמוד? נכון צמוד מתחת לכפות הרגליים של נתניהו. ימינה 5 מנדטים. חחחחחחחחחחחחחחחחחחח
18:10 14.08.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נועם
ימינה צריכה מאד להתאמץ כדי לעבור את אחוז החסימה, ולא להתבסם מהניחוח של הסקרים.
13:18 13.08.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יהודי גאה
תעיפו את הירדנה הזאת שהיא בעצם יאיר נתניהו. נמאס מהפוליטקה של שנאה, יותר מידי בקלות אתם משחקים עם רגשות של אנשים ואתם תשלמו על זה
13:12 12.08.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ירדנה
בושה לערוץ הנחשב ימני התומך בנפתול מי שמחובק חזק על ידי עיתון ה''ארץ'' וכל השמאלנים ...הם הנותנים לו מנדטים במטרה להעביר קולות ימין לשמאל ...נפתול חתרן בלתי נלאה שהרס לחלוטין...
בושה לערוץ הנחשב ימני התומך בנפתול מי שמחובק חזק על ידי עיתון ה''ארץ'' וכל השמאלנים ...הם הנותנים לו מנדטים במטרה להעביר קולות ימין לשמאל ...נפתול חתרן בלתי נלאה שהרס לחלוטין את הבית היהודי ברח בהשאירו מאחוריו חובות במילונים רבים על חשבון משלם המיסים
המשך 09:36 12.08.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עובדיה יוסף
עסקני המפד"ל האשכנזים העיפו אותי מתפקידי כרב ראשי, חזרתי עם 17 מנדטים לכנסת והמלכתי ממשלות כאוות נפשי. הבנטים והסמוטריצ'ים האשכנזים השחצנים - הכל דיבורים 0 מעשים
09:17 12.08.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר