מתכון לעוגת תפוחים מקורמלת

עוגת תפוחים וקינמון היא תמיד קלאסית וטעימה, אבל בעזרת טוויסט קטן תוכלו להפוך אותה לחגיגה מרעננת. סידרנו לכם מתכון קל ומהיר לעוגה שתשמחו לאמץ השבת לצד כדור גלידה

מצרכים:
1/2 2 כוסות קמח תופח
4 ביצים
1 כוס סוכר
1/4 כוס סוכר חום
1 כוס שמן
4 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות/מגורדים
1 כפית קינמון

לקישוט: אבקת סוכר/קוקוס, אגוזי מלך ופרוסות תפוחי עץ מקורמלות/ מיבשות

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור על 180 מעלות

2. בקערת מיקסר נקייה ויבשה, מקציפים את הביצים – החלבונים והחלמונים – עם הסוכר עד לקבלת קצף במרקם מוס.

3. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את השמן בזרימה דקה, לאחר מכן את הקמח ואת הקינמון.

4. מוסיפים לבלילה את התפוחים, מערבבים במרית ויוצקים הכל לתבנית עגולה / קוגלהוף בקוטר 22-24 ס"מ.

5. אופים בתנור שחומם מראש, במשך 50 דקות. טוויסט: 10 דקות לפני סיום האפייה בתנור מוסיפים מעל העוגה פרוסות דקות של תפוחים טריים ומפזרים מעל סוכר חום לקירמול

6. מוציאים את העוגה מהתנור, מצננים על השיש, מחלצים בזהירות את העוגה למגש ומקשטים באבקת סוכר/קוקוס ואגוזים. מומלץ להגיש לצד כדור גלידה בטעם וניל

שבת שלום!