אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

אהבה בצלחת: 8 מתכונים מתוקים לט"ו באב

לכבוד ט"ו באב, אספנו עבורכם 8 מתכונים מתוקים שתשמחו להכין עם בן הזוג או עם הילדים לא רק ביום האהבה. מסופלה ועד עוגיות פריכות ובלתי נשכחות

1. מתכון לפונדו שוקולד

(צילום: שטארסטוק)

מצרכים:
1/2 כוס אבקת קקאו
1 כוס חלב
1/4 כוס סוכר
70 גרם שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר קצוץ
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס מים
פירות אהובים חתוכים ומסודרים על שיפוד

אופן ההכנה:
1. מבשלים בסיר בינוני על אש נמוכה את אבקת הקקאו עם חצי כוס מים, תוך בחישה מתמדת במשך דקה.

2. מוסיפים את החלב והסוכר ומביאים לרתיחה.

3. מוסיפים את שבבי השוקולד ותמצית הווניל ומבשלים במשך 5 דקות, עד שהשוקולד נמס והתערובת נוזלית וחלקה.

4. מעבירים לכלי לפונדו/ כלי חרס יפה וטובלים את הפירות בהנאה


2. מתכון לעוגיות פריכות

עוגיות פריכות שמעניקים לאנשים שבאמת אוהבים, מתכון קל וכיף ששווה להכין יחד עם הילדים או בן הזוג. לצפייה במתכון לחצו כאן

(צילום: שטאסטוק)


3. מתכון לטירמיסו 

כי מה יותר רומנטי מקינוח איטלקי איכותי, מעשה ידכם?

(צילום: שטאסטוק)

מצרכים:
2 מכלי שמנת מתוקה 38%
2 חבילות גבינת טוב טעם
1 כוס סוכר
1/2 כוס אגוזים גרוסים
פקק תמצית ווניל
10 ביסקוויטים
1/2 כוס אספרסו / קפה נמס (מרוכז, כשתי כפיות מלאות)
1/2 2 כפות קקאו איכותי

אופן ההכנה:
1. מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר (עדיף עם סוכר חום), עד לקבלת קצפת רכה.

2. בקערה, מערבבים היטב את הקצפת, גבינת טוב טעם, האגוזים הגרוסים ותמצית הווניל.

3. טובלים את הביסקוויטים באספרסו (טבילה מהירה) ומניחים בתחתית כוס זכוכית אישית, כוס יין עם רגל או תבנית זכוכית מרכזית (לכוס היין יש לשבור לחצי את הביסקוויט לפני הטבילה באספרסו).

4. יוצקים על הביסקוויטים את תערובת הגבינה והקצפת, ומפזרים מלמעלה את הקקאו בעזרת מסננת קטנה.


4. מתכון לגלידת שוקולד ביתית

השילוב של החום של אוגוסט ויום האהבה, הוא הטיימינג המושלם להכין גלידה איכותית וטעימה בבית. מתכון פשוט להכנת גלידת שוקולד ופטל, שתעשה לכם טוב על הלב . לצפייה במתכון לחצו כאן

צילום: אנטולי מיכאלו/כרמית


5. מתכון לעוגת שמנת ועוגיות בכוס 

מנות: כ-10 כוסות בנפח 80 מ"ל

(צילום: שטארסטוק)

מצרכים:
לשכבת השוקולד:
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
לשכבת העוגיות:
1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת 25%
150 גרם (1/2 כוס) עוגיות לוטוס/ עוגיות שוקולד צ'יפס מפוררות
שכבת השמנת:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כפות (16 גרם) אבקת סוכר

לעיטור:
10 עוגיות שלמות

אופן ההכנה:
1. מכינים את שכבת השוקולד: מרתיחים 100 מ"ל (1/2 כוס פחות כף) שמנת מתוקה, יוצקים על השוקולד ומערבבים היטב לתערובת חלקה. מצננים כ-30 דקות לטמפ' החדר.

מקציפים את יתר השמנת (150 מ"ל) לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת השוקולד. מעבירים לשקית זילוף ושומרים בקירור.

2. מכינים את שכבת העוגיות: טוחנים את העוגיות ובקערה מערבבים אותם עם הגבינת השמנת

3. מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת הגבינה. מעבירים לשקית זילוף.

4. רגע האיחוד: גוזרים בשקיות הזילוף פתח בקוטר של 1 ס"מ. מזלפים בכוסות שתי שכבות מכל סוג (שוקולד ושמנת) ואז את העוגיות ואז עוד 2 שכבות (סה"כ 4 שכבות בכוס). מקררים 4 שעות להתייצבות ועדיף למשך הלילה.

5. לפני ההגשה: מעטרים בפירורי עוגיות לוטוס או בעוגיות שלמות.


6. מתכון לקאפקייקס שוקולד

הכי כיף להכין עם הילדים, אבל לא רק..

(צילום: שטארסטוק)

מצרכים:
כוס קמח
רבע כוס סוכר
רבע כוס שוקולית
2 כפות קקאו
רבע כוס שמן
רבע מיכל שמנת מתוקה
4ביצים
לקישוט: קצפת וסוכריות קטנות בצורת לב
תבנית קאפקייקס/ מנג'טים מנייר או סליקון

אופן ההכנה:
1. מחמים תנור על 180 מעלות

2. מקציפים במיקסר 4 ביצים עם סוכר ולאחר מכן מוסיפים את שאר המצרכים ומערבלים

3. יוצקים את התערובת לתבניות הקאפקייקס/ המנג'טים על מגש באמצעות מצקת או כפית וממלאים כל שקעה בערובת קצת מעל האמצע

4.מכניסים לתנור שחומם מראש לחצי שעה ובודקים בעזרת הקיסם אם הקאפקייקס מוכן (אם הקיסם יוצא יבש= מוכן)

5. לאחר קירור קל בטמפרטורת החדר מזלפים קצפת/ שוקולד ומקשטים בסוכריות לב


7. מתכון לנשיקות

נשיקות מתוקות

מצרכים: 

8-10 ביצים
500 גרם סוכר
צבע מאכל ורוד (לא חובה)

אופן ההכנה: 
1. מפרידים בזהירות בין החלבונים לחלמונים.

2. ממלאים סיר גדול במים רותחים על אש נמוכה. על הסיר מניחים סיר קטן בו מבשלים את החלבונים והסוכר. מבשלים כך במשך 10 דקות, תוך בחישה מתמדת עד שהסוכר נמס.

3. מעבירים את תערובת הסוכר והחלבונים לקערת מיקסר, ומקציפים במשך 10 דקות. מתחילים במהירות בינונית ובהדרגה מגבירים את הקצב, עד לקבלת קצף מבריק ויציב.

4. מוסיפים מעט צבע מאכל לקערת הקצף ובעזרת מרית מערבבים בתנועות קיפול בעדינות רבה, שהקצף לא יישבר.

5. מחממים את התנור לחום נמוך של 75 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה

6. בעזרת שק זילוף עם צנטר משונן או שקית ניילון עם חור בקצה, יוצרים תלוליות קצף על תבנית האפייה.

7. מכניסים לאפייה במשך 3 שעות, עד שהנשיקות אפויות ויבשות, ואפשר לנתק אותן בקלות מהנייר. לאחר שהנשיקות מתקררות מאחסנים אותן בצנצנת יפה ומביאים במתנה למי שאוהבים


8. מתכון לסופלה שוקולד (ללא קמח)

אם מתחשק לכם להפתיע בקלות ובמהירות- סופלה שוקולד זה המתכון הבטוח להצלחה. לצפייה במתכון לחצו כאן

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
אשמח לקבל תחליף...
שלהבת סעדון | 07-08-2020 12:04
אשמח לקבל תחליף למוצרי חלב שלא יהיו להם טעם לוואי תודה