פעמיים כי טוב: 2 מתכונים מתוקים לאמצע שבוע שמח
אם גם לכם מתחשק משהו מתוק באמצע השבוע, מצאנו 2 מתכונים קלים ומתוקים שתשמחו לאמץ בכל הזדמנות• צפו עכשיו במתכונים המצולמים ותהינו משלישי מתוק במיוחד
אם גם לכם מתחשק משהו מתוק באמצע השבוע, מצאנו 2 מתכונים קלים ומתוקים שתשמחו לאמץ בכל הזדמנות• צפו עכשיו במתכונים המצולמים ותהינו משלישי מתוק במיוחד
מתוק ובריא- חטיפי אנרגיה לכל השבוע (ללא אפייה)
מצרכים:
2 כוסות שיבולת שועל (אפשר להחליף גם בפצפוצי אורז)
3/4 כוס חמוציות מיובשות (אופציות נוספות: צימוקים, שוקולד מריר קצוץ ועוד)
1 כף גדושה זרעי פשתן טחון
1/2 1 כפות דבש
2-3 כפות גדושות חמאת בוטנים
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, מערבבים יחד היטב את כל המרכיבים עד לקבלת עיסה אחידה.
2. בידיים רטובות, מגלגלים כדורים בגודל שווה מהעיסה, ומסדרים בתבנית במרווחים שווים.
3. מקפיאים את הכדורים למשך שעה לפחות לפני ההגשה. שומרים בכלי אטום בהקפאה ומוציאים 5-10 דקות לפני האכילה.
============
הכי קלאסי ומהיר- סופלה (ללא קמח)
מצרכים:
2 כפות חלב
1 כף שמנת מתוקה
5 כפות סוכר 60 גרם שוקולד מריר 55-70% מוצקי קקאו
2 חלמונים
3 חלבונים
1/4 כפית מלח
1/4 כוס אבקת קקאו איכותית (30 גרם)
לקישוט: אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-190 מעלות, ומצפים בחמאה תבניות סופלה חסינות חום בקוטר 9 ס"מ, מוסיפים כף סוכר שידבק לדפנות, ושופכים את העודף (ראו וידאו)
2. בסיר קטן, מביאים לרתיחה את החלב והשמנת, מסירים מהאש. מוסיפים את השוקולד, ממתינים דקה, ומערבבים עד שהשוקולד נמס לגמרי.
3. מוסיפים לסיר את אבקת הקקאו והמים, ומעל סיר מלא מים רותחים (סיר כפול/בן מארי), מערבבים היטב בעזרת מרית. מניחים בצד לקירור.
4. במקביל, מקציפים את החלבונים והמלח, וכשנוצר קצף, מוסיפים בהדרגה את הסוכר, עד לקבלת קצפת יציבה.
5. מוסיפים את החלמונים לתערובת השוקולד, ומערבבים היטב. בעזרת מרית, מערבבים בעדינות שליש מקצפת החלבונים עם תערובת השוקולד, ואז מקפלים את תערובת השוקולד לתוך הקצפת. יוצקים לתוך התבניות המוכנות.
6. אופים בתנור שחומם מראש במשך 13-15 דקות, עד שהסופלה עולה 3-4 ס"מ מעל התבנית. מוציאים מהתנור, מקשטים באבקת סוכר, מוסיפים כף קצפת ומגישים מיד, לפני שהסופלה יאבד אוויר ויצנח.
============
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו