בעקבות תלונתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו וכן של התנועה לאיכות השלטון, המשטרה הודיעה היום (חמישי) כי יחידת הסייבר של להב 433 פתחה בחקירה לגלות מי עומד מאחורי חשבון הפייסבוק של "דנה רון", בה פורסמו קריאות הסתה ואיום ברצח של נתניהו ובני משפחתו.

כזכור, אתמול ראש הממשלה פרסם ברשת תגובה של פרופיל בפייסבוק, בו נכתב איום מפורש ברצח ראש הממשלה. בתמונה הציג את התגובה של "דנה רון", בה נאמר כי "את ביבי צריך להוריד רק בכוח. דיקטטורים מזיזים רק עם כדור בראש". בהמשך הוגשה תלונה למשטרה כנגד בעלי הפרופיל.

עם זאת, בהנהלת פייסבוק הודיעו היום כי החשבון שצוטט היה מזוייף – וכתוצאה הוסר מהרשת החברתית. "מבדיקה שערכו הצוותים הגלובליים שלנו בחו״ל עולה כי החשבון המדובר הינו חשבון פיקטיבי,  ועל כן הוא הוסר לאלתר מן הפלטפורמה" נאמר בהודעת האתר. "כמו כן התגובה עצמה מפרה את המדיניות שלנו סביב קריאה לאלימות, ועל כן הוסרה גם היא יחד עם הפרופיל באמצעותו היא נכתבה".

מקורבי נתניהו אמרו בתגובה כי "אם מדובר בחשבון אנונימי שהופעל על ידי גורמים שקוראים לרצוח את ראש הממשלה, הרי שהדבר חמור לא פחות. המשטרה חייבת לאתר אותו, למצות איתו את הדין ולפעול בנחישות נגד עשרות פרסומי ההסתה והאיומים ברצח המתפרסמים מדי יום נגד ראש הממשלה ומשפחתו. אפרים שמיר שקרא לרצוח את ראש הממשלה אינו אנונימי וכמוהו אנשים אחרים שנחקרו במשטרה על הסתה פרועה נגד ראש הממשלה. בושה וחרפה שהתקשורת עוסקת בטיוח ההסתה במקום להוקיע אותה באופן חד וברור".