פרוייקטור הקורונה: "לא יהיו יותר הגבלות בלי הגיון"
ראש הממשלה בנימין נתניהו ופרוייקטור הקורונה פרופ' רוני גמזו, קיימו הערב הצהרה לקראת המשך ההתמודדות מול התפשטות נגיף קורונה. במהלך ההצהרה הציג גמזו את תוכניתו לבלימת הנגיף

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ופרוייקטור הקורונה, פרופ' רוני גמזו קיימו הערב מסיבת עיתונאים בה הוצגה תוכנית הפעולה נגד המשך התפשטות הקורונה.
בפתח מסיבת העיתונאים אמר ראש הממשלה: "מה שחבוי ועומד ביסוד התוכנית הזאת זאת המילה 'ביחד'. אני מצפה מאזרחי ישראל לשתף פעולה".
ראש הממשלה החליפי, בני גנץ, אמר: "החלה עבודה בצה"ל להקמת מפקדה שתעסוק בקטיעת שרשרת ההדבקה, אישרתי את הקמתה לפני כשעה, היא תעמוד לרשות פרוייקטור הקורונה".
שר הבריאות, יולי אדלשטיין אמר: " בכדי לנצח במלחמה צריך לאסוף נצחונות בקרבות. ניצחנו בקרב בלימת הנגיף. במספרים גבוהים, אבל עצרנו את העליה. היום אנחנו יוצאים לקרב חדש, להוריד את העקומה. יחד עם כל הגורמים, אני סמוך ובטוח שנוכל לנח את הנגיף. יחד עם כלל אזרחי ישראל נוכל לנצח".
פרוייקטור הקורונה הלאומי, פרופ' רוני גמזו, אמר: "הרבה אזרחים במצוקה, עסקים נופלים – אבל אנחנו יכולים לנצח. זה דורש את כולנו, כל אזרחי מדינת ישראל. יש בעיה בירידת אמון הציבור. אנחנו צריכים מצד הממשלה שקיפות במקצועיות, ענייניות ושיתוף. נקטין את ההגבלות ככל הניתן. לא יהיו יותר הגבלות בלי הגיון. אני האחראי ולא אתן שיפגעו בכלכלה בלי הגיון".
"מצד האזרחים אני צריך אמון, התלכדות, התגייסות להורדת מקדם ההדבקה וציות להנחיות, מאוד חשוב להתקדם ולציית לכל ההנחיות".
"חשוב לבצע קטיעה אפקטיבית של שרשרת ההדבקה. התהליך בין בדיקה, חקירה ובידוד מבולגן. צה"ל יכנס לתחום הזה, ויקטע את שרשרת ההדבקה. זה הלב לעצירת המגפה. הכניסה של צה"ל חשובה מאוד, זאת מערכת שיכולה לעשות את הדברים במהירות".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו