מתכון לספגטי וכדורי בשר: לרגל החופש הגדול, מציעה שירן שלו להורים להכניס את הילדים למטבח ובשל אתם בצוותא. בישול עם הילדים יכול להפוך לחוויה מחכימה ומעשירה: הילדים מתעסקים עם חומרים אהובים, לומדים את רזי הבישול וגם יכולים להציג בגאווה מאכל שהם הכינו במו ידיהם.

חשוב לזכור שלא כל מאכל או ארוחה מתאימים לפעילות הזו. מומלץ לבחור במתכונים לא מורכבים שדורשים זמן הכנה מועט. אחרת, חוסר הסבלנות של הילדים יהפוך את העבודה המשותפת לחוויה לא נעימה.

מתכון לספגטי וכדורי בשר: החומרים

לבשר:

500 גרם בשר טחון טרי

בצל גדול קצוץ דק

עלי פטרוזיליה קצוצים דק

אבקת שום

מעט רסק עגבניות

ביצה

3 כפות קמח מצה

מלח לפי הטעם

לרוטב:

שמן זית

4 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות קטנות

בצל גדול פרוס לפרוסות דקות

עלה דפנה

חבילת רסק עגבניות

חצי כפית זעתר

מעט שום כתוש

מעט יין יבש

כוס מים

מלח

אופן ההכנה:

מתחילים בהכנת כדורי הבשר: מניחים בקערה את הבשר הטחון, הביצה, קמח המצה, השום, הבצל הפרוס ומעט רסק עגבניות. מערבבים יחד עד ליצירת עיסה אחת ומוסיפים מלח.

מחממים שמן זית בסיר עמוק. מטגנים את הבצל והשום הכתוש, מניחים את פרוסות העגבניות, רסק העגבניות והמים ומערבבים היטב. מבשלים על אש בינונית. כשהרוטב מתחיל לבעבע, בוזקים את אבקת הזעתר ומניחים עלה דפנה. מוסיפים מעט יין ומלח לפי הטעם.

מתחילים ליצור קציצות עגולות ולהניח ברוטב. לאחר שכל הקציצות מונחות בסיר, מכסים ומנמיכים את האש.

במקביל, מרתיחים מים עם מעט שמן סויה ומלח לפסטה. לאחר שהפסטה מוכנה, מסננים, מוסיפים לסיר עם הקציצות ומגישים יחד.

בתיאבון.