אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

ללא בשר: מתכון לממולאים מפתיעים בתנור

מתלבטים מה לבשל? לרגל תשעת הימים בהם לא אוכלים בשר, סידרנו לכם מתכון לפלפלים ממולאים בגרסה פרווה משביעה וטעימה

ללא בשר: מתכון לממולאים מפתיעים בתנור
  צילום: שאטרסטוק

מתכון לפלפלים ממולאים באורז וצנוברים

מתלבטים מה לבשל? לרגל תשעת הימים בהם לא אוכלים בשר, סידרנו לכם מתכון לפלפלים ממולאים בגרסה פרווה משביעה וטעימה שתעשה לכם חשק להכין אותה שוב ושוב

מנות: 6 |פרווה

מצרכים:

6 פלפלים אדומים עם תחתית יציבה
3/4 כוס אורז לבן
1/4 כוס צנוברים
2 כפות צימוקים
3 בצלים
2 עגבניות קטנות
3/4 2 כוסות ציר מרק ירקות או מים
5 כפות שמן זית
1/2 כפית מיץ לימון
1/4 כפית פלפל אנגלי טחון
1/2 כפית סוכר
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

להכנת המילוי:

1. קוצצים דק את הבצלים, וחותכים לקוביות קטנות את העגבניות.

2.מחממים 3 כפות שמן זית במחבת, ומטגנים את הבצל על אש בינונית-נמוכה במשך 10 דקות.

3. מוסיפים את האורז והצנוברים ומערבבים. לאחר 5 דקות, מוסיפים את הצימוקים והעגבניות, ומתבלים במעט מיץ לימון, פלפל אנגלי, סוכר, מלח ופלפל שחור (לפי הטעם). מערבבים ומבשלים במשך 2 דקות.

4.מוסיפים למחבת 1/4 1 כוסות ציר מרק הירקות או המים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך 12 דקות, או עד שהנוזלים מצטמצמים. טועמים, מתקנים תיבול ומסירים מהאש – כעת האורז מבושל באופן חלקי בלבד.

רגע האיחוד:
1. מחממים את התנור ל-175 מעלות.

2. חותכים את ראשי הפלפלים ומסירים את הליבה והגרעינים. ממלאים את הפלפלים במלית האורז ומכסים בראשים הקטומים.

3. מסדרים את הפלפלים בתבנית עם שוליים מעט גבוהים, כך שיעמדו באופן יציב.

4. יוצקים מעל את 1/2 1 כוסות ציר המרק או המים שנותרו, וכמה טיפות שמן על כל פלפל.

5.מכסים את התבנית בנייר כסף, ומכניסים לאפייה למשך שעה או עד שהפלפלים רכים. מידי פעם מוודאים שהפלפלים לא התייבשו, ואם כן ניתן להוסיף מעט מים.

בתאבון!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו