יו"ר ועדת החוץ והבטחון, צבי האוזר ושר התקשורת יועז הנדל, הגישו הצעת חוק לדחיית אישור תקציב המדינה וזאת בשל המשבר הקואליציוני העשוי להביא לפירוק הממשלה אודות המחלוקת בין הליכוד לכחול לבן.

השניים אמרו כי "פירוק ממשלת האחדות באוגוסט  הוא טירוף הדעת. יש להעביר תקציב מוקדם ככל הניתן ולשמור על יציבות הממשלה כפי שהתחייבנו כולנו בפני הציבור. משבר הקורונה הולך ומחריף ואזרחי ישראל זקוקים להנהגה אחראית. אין זמן לבזבז".

בדברי ההסבר להצעת החוק נכתב: "מדינת ישראל מתמודדת עם משבר לאומי כתוצאה מהתפרצות והתפשטות נגיף הקורונה. המשבר מנוהל על ידי ממשלת אחדות וחירום לאומית שהוקמה בפרט לצורך התמודדות עם השלכות התפרצות המגפה כאמור".

עוד נכתב כי "מאפייני המשבר והשלכות ארוכות הטווח שלו יצרו אי וודאות כלכלית מובהקת. על זאת מתווסף אתגר לאומי, בו ישראל עלולה להתמודד לראשונה בחורף הקרוב, עם אירוע המשלב התפרצות נגיף קורונה יחד עם התפרצות נגיף שפעת.".

השניים הוסיפו כי "מצב מיוחד וחסר תקדים זה מצריך מסגרת זמנים שונה לשם גיבוש תקציב מדינה, מזו הקבועה בחוק. פיזור הכנסת, וכפועל יוצא מזה פירוק ממשלת האחדות, בעת הזו יפגע פגיעה של ממש באיתנות משקי הבית, ביציבות הכלכלית הישראלית ובאינטרס הציבורי הכולל. על כן, מוצע להרחיב את מסגרת הזמן לקבלת חוק התקציב, מיום כינון הממשלה, כפי שקבועה בסעיף האמור, מ-100 ימים ל-200 ימים".