מתכון לקציצות דגים

מתלבטים מה להכין השבת? קבלו מתכון מנצח לקציצות דגים ביתיות ברוטב עגבניות עשיר, שיגרמו לכם לשכוח מהבשר. תכינו את החלות, כי תצטרכו הרבה מאוד מהן!

מצרכים:
500 גרם דג בקלה / קרפיון טחון
2 בצלים, מגורדים דק
1 גזר, מגורד
3 ביצים
2 כפות פירורי לחם
1/2 צרור כוסברה, קצוצה
1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה
1 כפית כמון
מלח ופלפל שחור
מצרכים לרוטב:
2 כוסות עגבניות חתוכות לקוביות
2 גמבות, קצוצות דק
10 שיני שום, פרוסות
5 כפות שמן
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף פפריקה חריפה
1 כפית כמון
פלפל שחור בנדיבות ומלח
3 כפות רסק עגבניות
1 כוס מים

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, שמים את כל מרכיבי הקציצות ולשים עד לקבלת עיסה אחידה.

2. הכנת הרוטב: בסיר נמוך ורחב, מחממים את השמן, מטגנים את פרוסות השום במשך 2 דקות בדיוק ומוסיפים את העגבניות והפלפלים. מבשלים תוך בחישה מתמדת עד שהנוזלים מתאדים.

3. מוסיפים את התבלינים, רסק העגבניות ולבסוף את המים, ומבשלים במשך 3 דקות נוספות.

4. יוצרים כדורי קציצות מהעיסה, ומכניסים לרוטב המבעבע. מכסים את הסיר ומבשלים במשך 35 דקות על אש נמוכה.

שבת שלום!