בתום פגישה של נציגי הסתדרות האחיות עם שר האוצר ישראל כץ, יו"ר ההסתדרות אילנה כהן הודיעה הערב (שני) על סיום השביתה שהחלה הבוקר.
בפגישה הושגה הסכמה על מתווה להפסקת השביתה, כשבין השאר סוכם על תוספת של 2,000 תקנים זמניים לאחיות והסדרת קפסולות למיגון אחיות במחלקות הנדרשות. עוד נקבע כי יאוישו 100 תקני מאבטחים במקומות רגישים, ויתקבלו החלטות אודות תנאי שכר האחיות שבבידוד.
מוקדם יותר הערב כץ הודיע יחד עם שר הבריאות יולי אדלשטיין על תגבור משמעותי של 2,000 אחים ואחיות, מתוכם 1,600 לבתי החולים ו- 400 לקופות. בנוסף הוחלט על תוספת של 400 רופאים, אשר אינם עובדים כיום, בשתי פעימות (הראשונה באופן מיידי של 250 רופאים).
בנוסף סיכמו השרים על תוספת של 700 עובדי מנהל ומשק ומקצועות הבריאות, אשר יוקצו למחלקות הקורונה. מדובר בתגבור כח אדם השקול לתוספת של 8 שנים; וזאת- על מנת לאפשר היערכות מיטבית של מערכת הבריאות עם אתגרי הקורונה והחורף הקרוב.
מלבד תוספת כוח האדם סוכם על תוספת של מיליארדי שקלים לטיפול בקורונה. התוספת תאפשר היערכות של משרד הבריאות לקצב בדיקות הקורונה כפי שדרש שר הבריאות אדלשטיין של עד 60,000 ביום לחורף. במסגרת סכום זה יוקצו משאבים לרכש חיסוני שפעת והשקעה בתשתיות טכנולוגיות, כולל דיגיטציה לשירותי רפואה עבור קופות החולים שישכללו את הרפואה מרחוק ויקטינו את הסיכון לחולים.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים