בעקבות פטירתה של הגננת שלווה זלפריינד, שהלכה לעולמה אחרי שנדבקה בנגיף הקורונה בגן, מזכ"לית הסתדרות המורים, יפה בן דוד, מאיימת כי אם ימשיכו "לאלץ את עובדי ההוראה בסיכון להגיע לעבודה – לא נפתח את שנת הלימודים הבאה".

בריאיון בתוכנית "שש עם עודד בן עמי" בקשת 12, אמרה בן דוד: "אנחנו כולנו משתתפים בצערה הכבד של המשפחה. היא הייתה גננת מאוד מוערכת ואהובה. לצערנו הרב המדינה מפקירה את עובדי ההוראה במצבי סיכון. אני נפגשתי עם שר הבריאות עדיין לא נמצא פתרון. אני מודיעה חד משמעית – אם לא יימצא פתרון אנחנו ניכנס לסכסוך עבודה ולא נפתח את שנת הלימודים".

בן דוד המשיכה: "נפגשתי גם עם שר הבריאות גם עם האוצר, ראה מה הבעיה: יש עובדי הוראה שנמצאים במצבי סיכון, והעובדים האלו מגיעים לרופאי המשפחה ואלו כותבים להם מפורשת שעליהם להימנע מללכת ללמד. אך כשאותם עובדים ניגשים לרופאים ומבקשים ימי מחלה על ימי הבידוד האלו, הרופא מבהיר שמשרד הבריאות אסר עליו לתת ימי מחלה".

"כך, אם הם לא באים לעבודה מנכים להם אלפי שקלים מהשכר, והמדינה מאלצת את העובדים להגיע למקום העבודה ולסכן את עצמם", סיכמה בן דוד את הנושא. "מה אנחנו דורשים? פתרון לאותם עובדים. לא יעלה על הדעת שמוצאים פתרונות לאותם עובדים במשרדי הממשלה, אך את עובדי ההוראה יפקירו. למרות כל המהומות והפגישות לא מצאו פתרון, אין לי ברירה ולכן נכריז על סכסוך עבודה כדי שיימצא פתרון".

"תנו אוטונומיה למנהלים ולגננות"

על פתיחת שנת הלימודים אמרה בן דוד כי "היה מצופה שיבואו להתייעץ איתנו, עם אנשי השטח, המנהלים, המורות, מי שמכיר את השטח הכי טוב. יש פתרונות והצעות טובות כי הם התמודדו למעשה עם כל המתווים, היה מצב מטורף שכל שבוע שינו את המתווים והם הסתגלו לכל המצבים. אנחנו לא יכולים להיכנס לטרלול הזה בשנה הבאה, לכן חשוב מאוד שיעשו את זה כמה שיותר מוקדם".

לבסוף פנתה בן דוד לשר החינוך יואב גלנט: "אני רוצה להגיד, נפגשתי מספר פעמים עם השר גלנט. אני חושבת, וזו הפנייה שלי גם לשר, שיש לו הצעות טובות, בואו נעשה את זה כמה שיותר מהר – ויחד איתנו. אנחנו מי שמכירים את השטח טוב, יודעים איך ומה צריך לעשות. תנו אוטונומיה למנהלים, לגננות תאמינו לי, הם יעשו את העבודה הכי טוב. ראינו את זה במשבר הקורונה, אנשים יצרו דברים יש מאין. למה? כי ניתנה להם האפשרות לעשות לבד וזה מה שאנחנו מבקשים".