חדשות

שבת קטלנית: מניין המתים מקורונה בארץ עלה ל-400

מניין המתים מקורונה בישראל עלה במהלך השבת ל-400 קרבנות, לאחר ש-5 חולים נפטרו ברחבי הארץ. מחצות נרשמו 1,163 חולי קורונה חדשים, כשמספר החולים הפעילים עלה ל-27,502

שבת קטלנית: מניין המתים מקורונה בארץ עלה ל-400
צילום: (צילום: חיים גולדברג\סרוגים)

יממה קטלנית: משרד הבריאות עדכן הערב (מוצ"ש) כי במהלך השבת נפטרו 5 חולי קורונה ברחבי הארץ – כשבכך מניין הקרבנות מפרוץ המגפה הגיע ל-400. עוד נאמר כי מחצות נרשמו 1,163 חולי קורונה חדשים, לצד 1,595 מקרי הידבקות מאומתים אתמול.

לפי הנתונים, מתחילת המגפה נרשמו 49,204 מקרי הידבקות מאומתים, מתוכם 27,502 עדיין מוגדרים כחולים פעילים אל מול 21,302 מחלימים. מבין החולים הפעילים מצבם של 131 מוגדר בינוני ושל 217 כקשה – ביניהם 56 מונשמים.

בעקבות נתוני התחלואה הגבוהים, הממשלה אישרה אמש סדרה של הגבלות חדשות על הציבור – בראשם ההחלטה להטיל סגר בסופי שבוע, כאשר מיום שישי בשעה 17:00 בערב ועד יום ראשון בשעה 5:00 בבוקר תיאסר פתיחת חנויות, קניונים, מוזיאונים, בריכות שחייה ואטרקציות תיירותיות. עם זאת, השרים החליטו שלא להטיל מגבלת מרחק על היציאה מהבית.

נתניהו דיון קורונה מצומצם
נתניהו דיון קורונה מצומצם| צילום: אפשרות של צעדי ביניים שימנעו את הצורך לסגר כללי (וידאו: עומר מירון, סאונד: ניר שרף, לע"מ)

בתחילה החליטה הממשלה גם על סגירת המסעדות ומעבר למתכונת משלוחים בלבד, אבל רגע לפני כניסת השבת שינתה את החלטתה ומסרה כי "על מנת לאפשר היערכות ובשל רכישת מלאי המזון במסעדות, החליטו ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון ורה"מ החליפי בני גנץ להשאיר את המסעדות פתוחות עד יום שלישי, 21.07, בשעה 05:00 בבוקר, לפי המתכונת שהייתה נהוגה עד כה".

תגובות

3
3
שני
18.07.20

חבל .היו מונעים חילולי שבת הגיע הזמן להתעורר ולשמור שבת כל עם ישראל

2
חן
19.07.20

טוב מאד, עדיף שלא יחזור. זמר גרוע, קול דוחה, המוזיקה והשירים שלו תת רמה וההופעה מגעילה. בבקשה אל תחזור.

1
עזריאל
19.07.20

משחקי קלפים