חדשות

לפיד שיקר וחטף מהנדל: 'פעם אחת תבדוק ואז תדבר'

יו"ר האופזיציה תקף את החלטות הממשלה ואמר כי מטרתן למנוע הפגנות נגד נתניהו. שר התקשורת הנדל שנכח בישיבה השיב לו שהוא טועה: "פעם אחת בחייך תבדוק ואז תדבר"

השר יועז הנדל
| השר יועז הנדל צילום: שר התקשורת יועז הנדל (צילום: פלאש 90)

שר התקשורת יועז הנדל וחבר הכנסת יאיר לפיד – עד לא מכבר חברים לאותה המפלגה – התעמתו בטוויטר בעקבות החלטת הממשלה על הגבלות חדשות על התקהלויות גם במרחב הציבורי.

למרות ההחרגה של מחאות והפגנות מאיזור התקהלות מעל ל-20 אנשים, יו"ר יש עתיד יאיר לפיד צייץ בחשבון הטוויטר שלו: "שורה תחתונה של ההנחיות: אסור להפגין נגד נתניהו".

שר התקשורת יועז הנדל צייץ בחזרה את דבריו של לפיד וכתב לו: "מותר להפגין אפילו הדגשנו את זה בישיבת ממשלה. פעם אחת בחייך תבדוק ואז תדבר".

נתניהו דיון קורונה מצומצם
נתניהו דיון קורונה מצומצם| צילום: אפשרות של צעדי ביניים שימנעו את הצורך לסגר כללי (וידאו: עומר מירון, סאונד: ניר שרף, לע"מ)

אחרי ישיבה ארוכה ממשלת ישראל אישרה הלילה (בין חמישי לשישי) הגבלות חדשות על הציבור.

ההחלטה שעמדה בלב הדיון היא ההחלטה להטיל סגר בסופי שבוע, כאשר מיום שישי בשעה 17:00 בערב ועד יום ראשון בשעה 5:00 בבוקר תיאסר פתיחת חנויות, קניונים, מוזיאונים, בריכות שחייה ואטרקציות תיירותיות.

עם זאת, השרים החליטו שלא להטיל מגבלת מרחק על היציאה מהבית.

אלו ההגבלות שייכנסו לתוקף היום בשעה 17:00:

– סגירת חנויות, קניונים, שווקים, מספרות, מכוני יופי, ספריות, גני חיות, פינות חי, מוזיאונים, בריכות ואטרקציות תיירותיות (מהיום בשעה 17:00 עד יום א' בשעה 05:00 – ובכל סוף שבוע)

– הפעלת מסעדות במתכונת של משלוחים בלבד.

– סגירת מכוני כושר וסטודיו.

– הגבלת השוהים במסעדות וחדרי האוכל בבתי מלון ל-35% מהתפוסה המקסימלית.

– איסור על התקהלויות של יותר מ-10 בני אדם במרחב סגור ויותר מ-20 איש במרחב פתוח, למעט מקומות עבודה ומשפחות גרעיניות.

בנוסף, הממשלה החליטה לסגור מהשעה 17:00 היום ועד להודעה חדשה את מכוני הכושר וחדרי הסטודיו, וכן לאסור ישיבה במסעדות.

השרים החליטו גם לדחות את הצעת ראש המל"ל לסגור את חופי הים מהיום – והשהייה בהם תותר בסוף השבוע הקרוב, אולם החל מסוף השבוע הבא היא תיאסר בין יום שישי ב-17:00 ליום ראשון ב-05:00.

תגובות

80
41
נועם
22.07.20

נועם נועם שמואלי ילד פלא היהודים

40
סרוג בלב
23.07.20

מתברר שהיחיד שעוד אפשר לסמוך עליו זה רמטכל צבא הגנה לישראל בני גנץ

1
דוד
27.07.20

למה אפשר לסמוך עליו ?

2
.
16.12.20

עוד "סרוג" כמו בנט, נכון?

3
יד
28.07.20

@סרוג בלב רק לפיד יכול

39
בשם הזוואנץ
21.07.20

הנדל שר - עוד בושה בישראל רק מנוולים עובדים עם נתניהו

1
דוד
27.07.20

רק מנוולים מפגינים נגד נתניהו