בדרך לסגר: בתום ישיבת החירום שנערכה הבוקר (חמישי) במשרד ראש הממשלה, השרים החליטו כי סגר כולל יוטל בסופי השבוע, מיום שישי ועד יום ראשון בבוקר. זאת כחלק מהמאבק נגד ההתפרצות הנרחבת של נגיף הקורונה.
הממשלה תתכנס הערב בשעה 20:30 לדיון מיוחד בה צפויים לאשר את המגבלות החדשות – ביניהם: הגבלת בתי כנסת לעד 10 מתפללים, סגירת מערכת החינוך, הגבלת מסעדות למשלוחים בלבד וסגירת חדרי הכושר. התקהלויות בחוץ ישארו במגבלה של עד 20 איש. ההגבלות ייכנסו לתוקף לאחר אישור שרי הממשלה, למעט הסגר לו נדרש חקיקה.
בדיון החירום שנערך הבוקר השתתפו שר הביטחון בני גנץ, שר הבריאות יולי אדלשטיין, שר האוצר ישראל כץ, שר החוץ גבי אשכנזי, שר המדע והטכנולוגיה יזהר שי, שר הפנים אריה דרעי, שר הבינוי והשיכון יעקב ליצמן, ראש המל"ל מאיר בן שבת ומנכ"ל משרד הבריאות חזי לוי.
"בעקבות הזינוק בתחלואה לכ-1,800 חולים והעלייה התלולה בהכפלה של החולים הקשים כל שבעה ימים, שוחחתי עכשיו עם רה"מ החליפי ושר הביטחון בני גנץ, ר' המל"ל מאיר בן שבת ועם שר המדע יזהר שי על אפשרות של צעדי ביניים שימנעו את הצורך לסגר כללי" אמר נתניהו. "זו בעצם המטרה של הדיון הזה, לעשות צעדי ביניים למנוע סגר כללי לאור הקפיצה הענקית בתחלואה לכ-1,800 איש והכפלה של חולים הקשים כל שבעה ימים. זו המטרה".
תגובות
תגידו לי מי אתם חושבים מנהל את הממשלה ? החרדים מחזיקים את ביבי בביצים
אתה חולה במחלת החרדיטיס.
10 מתפללים זה מס שפתים בתי כנסת לא יכולים להתנהל עם 10 מתפללים . נכון שאפשר לקיים מנין בעשרה בל לא בית הכנסת שמונה בהרבה מקומות למעלה ממאה מתפללים. אם אכן יש חשש מכינוס של עשרה במרחב הסגור אז יש לסגור את בתי הכנסת ובמרחב הציבורי לאפשר תפילות לפי השטח, עשרה מתפללים מזמין לא לשמור על ההוראות
צעדים נגד וירוס המחאה כרגיל אצל ראש ממשלתינו, הטיפול בקורונה הוא בתחתית סדר העדיפויות. הרבה אחרי הטיפול בהחזרי המס, באישור קבלת מתנות מעשירי ישראל והתפוצות, טיפול בנדלן המשפחתי והישרדותו המשפטית והפוליטית.