חדשות

"הוא בוגד" | חמאס מודה: בכיר בארגון ערק לישראל

בארגון הטרור מודים כי פעיל בארגון ברח לישראל אך מכחישים כי מדובר בגורם בכיר שיכול להסב נזק לארגון: "הישראלים קיבלו אותו בשמחה, הוא ברח כי הוא בוגד"

"הוא בוגד" | חמאס מודה: בכיר בארגון ערק לישראל
צילום: (צילום: Abed Rahim Khatib/Flash90)

אחרי הדיווח בשבוע שעבר על מפקד הקומנדו הימי בזרוע הצבאית של חמאס שערק לישראל, לראשונה הארגון מודה כי אכן בוצעה עריקה משורות הארגון לישראל, עם זאת הם מכחישים כי מדובר ב"גורם בכיר".

כזכור, בשבוע שעבר דווח בחדשות N12 כי מפקד בכיר בזרוע הצבאית של חמאס, שנחשד בשיתוף פעולה עם ישראל נמלט משטח הרצועה על סיפונה של סירת צה"ל. מקורות בעזה סיפרו לאתר החדשות הפלסטיני "עמאד" כי אותו מפקד בכיר לקח אל הספינה מחשב נייד ובו "חומרים מסווגים מסוכנים", יחד עם סכום כסף ומכשירי ציתות.

WhatsApp Video 2019-08-14 at 11.42.22
WhatsApp Video 2019-08-14 at 11.42.22| צילום: חמאס ניצח. שמחה גולדין

הבוקר (חמישי) בתגובה רשמית ראשונה של הארגון, הכחיש מוסא אבו מרזוק, סגן ראש הלשכה המדינית, כי מדובר בגורם משמעותי בארגון הטרור, אך אישר כי הייתה עריקה.

"הישראלים קיבלו אותו בשמחה, הוא ברח כי הוא בוגד", אמר אבו מרזוק לרשת אלמיידין הלבנונית. "עצרנו כמה משתפי פעולה עם ישראל, אבל אין קשר בין האנשים שעצרנו למקרה הזה ואין קשר בינם ובין עצמם".

אבו מרזוק סירב להתייחס לשאלה האם מדובר בבכיר חמאס ואמר כי למשתפי הפעולה שעצר הארגון אין את המפות של יחידת הקומנדו הימי, כפי שנכתב בדיווח הראשון על עריקת איש הזרוע הצבאית: "אין להם מידע חשוב שיכול לסכן את חמאס. הם נמצאים בחקירה כי הם שיתפו פעולה עם ישראל".

תגובות

2
2
חלאס
16.07.20

בוגד וול קאם! יש לך כאן חבר טוב דומה לך

1
נועם
26.05.21

הרבי הרבי מלובביץ' ישו מוחמד הנביא מואפק טריף