אלימות והתפרעות בהפגנת השמאל: משטרת ישראל התעמתה עם מפגינים שהפרו את הסדר במהלך ההפגנה אמש (שלישי), בבלפור, 50 בני אדם נעצרו ועוכבו בחדש להפרת הסדר הציבורי.

בעת השידור של כתבי חדשות 13, ד"ר אבישי בן חיים ויוסי אלי פרצו מפגינים לשידור חטפו מיקרופון והשתוללו. עוד לפני כן נשמעו צעקות אל עבר בן חיים לקראת השידורים מההפגנות מול בית ראש הממשלה

מארגני מחאת הדגלים השחורים: ״אנו רואים בחומרה רבה את תקיפת העיתונאי אבישי בן חיים ומגנים זאת בכל לשון. זוהי לא דרכנו. אנו מאמינים שצריך ואפשר לנהל שיח נוקב, אמיתי ומכבד.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

התפרעות המפגינים בירושלים (קרדיט: דוברות המשטרה)

שר התקשורת, יועז הנדל, התייחס הלילה (שלישי) לתקיפת עיתונאי חדשות 13 בידי מפגיני השמאל בבלפור, וקרא ליאיר לפיד "לגלות אחריות".

"צבועים נמאסתם", כתב השר. "בחודשיים האחרונים מאז שמוניתי לשר תקשורת נאלצתי לצערי להגן פומבית כבר כמה פעמים על עיתונאים".

"צלם שהוכה בהפגנה בתל אביב על ידי המשטרה. מתקפה של סביבת נתניהו נגד רביב דרוקר, חקירות עובדים בערוץ הכנסת על שהדליפו קלטת ובה ח"כ מיש עתיד תוקף מראיינים, פיטורי עיתונאים ומתקפה מכוערת של מפגינים מהליכוד נגד אמנון אברמוביץ".

הנדל התייחס לתקיפה הערב: "והנה עכשיו תקפו את אבישי בן חיים מחדשות 13 בהפגנת הדגלים השחורים בבלפור.וכמו בפעמים הקודמות אמרתי שאסור שזה יקרה במדינת ישראל".

"אלא שהפעם "מגיני הדמוקרטיה" שלחו לי הודעות כועסות כי זה שונה ולאבישי יש "תזות מסוכנות" והוא לא עיתונאי".

"משהו רע עובר על החברה הישראלית", כתב הנדל. "זה לא ״הביביסטים״ שמקללים, זה לא "טוקבקיסטים מימין" שקוראים בוגד לכל מי שלא מסכים איתם".

"אלה אנשי שמאל, מצביעים של מרצ, הרשימה המשותפת ויש עתיד ( ולא אני לא מכליל את כולם. אלה תמיד בשוליים) שעסוקים בשנאת חינם ואין מנהיגות שמגנה".

"כדאי שכולנו נסתכל במראה. האם הצד השני התחיל? יכול להיות. השפה נמוכה ומטרידה. עברתי שלושה קמפיינים פוליטיים שבהם תומכי נתניהו ראו בי ראש החץ. ימני שמעז להגיד שצריך להחליף אותו".