מתן כהנא נפגש עם שורת רבני הציונות הדתית על דת ומדינה
שינוי כיוון בימין החדש, כך עולה מסדרת פגישות שמקיים לאחרונה ח"כ מתן כהנא מהמפלגה עם עשרות רבנים בכירים וארגונים חר"דלים וליברלים. המטרה: לעמוד על השינויים ולטפל בהם בשדולה לשיפור שירותי הדת שהקים

שינוי כיוון בימין החדש: ח"כ מתן כהנא מקיים בשבועיים האחרונים סדרה של פגישות עם עשרות רבנים על הרצף והגופים הרלוונטיים בתחומי דת ומדינה. המטרה בין היתר: לעמוד על השינויים הנדרשים ולטפל בהם במסגרת שדולה לשיפור שירותי הדת בישראל, שהקים לראשונה.
כהנא, ח"כ חדש שנכנס לטריטוריית הרבנים מתייצב היכן שיו"ר רשימתו, נפתלי בנט התרחק כמו אש ומעלה על סדר היום סוגיות נפיצות בענייני דת ומדינה, כמו מינוי רבנים, חוק הגיור, חיזוק מעמדה של הרבנות הראשית לישראל כגורם מוביל בתחומי ההלכה וייצור פתרונות יחד עם המפלגות השונות והארגונים האזרחיים הפועלים לשיפור שירותי הדת.
בין הרבנים עימם הספיק כבר כהנא להיפגש, נמצאים: הרב חיים דרוקמן, הרב ראם הכהן מעתניאל, הרב דוד סתיו משהם, הרב בני לאו, הרב אורי שרקי ממכון מאיר, הרב אליהו זיני מחיפה, הרב יהושע ויצמן ממעלות, הרב אליעזר מלמד , הרב בן ציון קוק מירושלים והרב יהודה שלוש, כמו גם ארגוני חותם וכושרות.



בימים הקרובים מתוכננת פגישה בין כהנא לשר הדתות יעקב אביטן, לאחר שבמהלך היום הגישו השניים להסכמות במליאה, כשכהנא משך את השאילתא כלפי אביטן על מינוי רבני ערים שהייתה אמורה לעלות במליאה. כהנא ואביטן קבעו להפגש כדי לדון בין היתר שאלה: איך קיימות עשרות עיריות ומועצות מקומיות בהן לא מכהן כלל רב?
על מטרת השדולה כתב כהנא כי "הנושאים שהשדולה תקדם כוללים בין היתר את הסדרת מערכת הכשרות בישראל, שיפור מנגנון מתן כשרות על מוצרים ביבוא ישיר ומקביל, מינוי רבנים מקומיים והרכבים למועצות הדתיות, וגיבוש מנגנון למתן שירותי דת ברשויות בהן לא פועלת מועצה דתית. השדולה תקדם חקיקה שתיצור וודאות ותצמצם את המעורבות הפוליטית בשירותי הדת בישראל. כל פעולות השדולה יעשו תוך שמירה על ההלכה האורתודוקסית ועל מעמדם של הרבנים הראשיים והמקומיים, ושמירה על מנגנוני מתן שירותי הדת לאזרח, ומתוך הבנת ההיבטים הכלכליים של שירותי הדת ושימת דגש על הפחתת הנטל מבעלי העסקים, שיפור מעמדם של משגיחי הכשרות ועובדי המועצות הדתיות, והפחתת הרגולציה בתחום שירותי הדת".



את עבודת השדולה ילווה כיועץ עו"ד עמיחי פילבר ששימש בעבר כמנהל תחום כשרות במשרד לשירותי דת וכמנהל בפועל של מחלקת יבוא הבשר ברבנות הראשית לישראל, הנוסף ילווה גם הרב ש"י ויצמן, יועצו הפרלמנטרי של כהנא ולשעבר יועץ סגן השר לשירותי דת, הרב אלי בן דהן.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו