יו"ר הקואליציה, מיקי זוהר, ניצח ב- 1043 קולות את יו"ר הליכוד העולמי הנוכחי, יעקב חגואל, שקיבל 880 קולות. אחוז ההצבעה עמד על 83% מדובר בנתון גבוה, אך ההכרעה הסופית תתרחש רק בשבוע הבא לאחר שקלול של הנציגים בתפוצות.

חגואל זכה לכ-31 אחוזים מהצירים ואילו זוהר הוביל עם 35% מהקולות, במקום השלישי הוצבה רשימתו של חיים כץ עם 635 קולות ואיתן כהן עם 158 קולות ואילו שאר הרשימות לא עברו את אחוז החסימה.

צריך להסביר, בוועידת הליכוד העולמי משקל סניף הליכוד הוא רק 40% בבחירת היו"ר והמוסדות, זאת אומרת כי שאר 60% הם קולותיהם של נציגי הליכוד מ-41 מדינות בחו"ל. לטענת חגואל, הדבר מבטיח את בחירתו מאחר והוא מכהן כיום כיו"ר הליכוד העולמי וזוכה לתמיכה גורפת מיהדות התפוצות.

(צילום: יונתן זינדל/ פלאש 90)

יעקב חגואל מסר: "אני מודה לתומכים הרבים שהצביעו לי כאן בבית, בישראל. אני מאמין שיחד עם תמיכת נציגי הליכוד העולמי בעולם, נמשיך לעשות למען עם ישראל וארץ ישראל, להגשמת הרעיון הציוני.אחוזי ההצבעה הגבוהים שראינו היום בבחירות הם מפגן מרשים של דמוקרטיה בתנועה הפוליטית הגדולה בישראל ואני רואה בתוצאות הבעת אמון בעשייה שלנו, הן בליכוד העולמי והן במוסדות הלאומיים".

זוהר הגיב: "ברוך ה׳. אני מבקש להודות לחברי המרכז על האמון המדהים שקיבלתי, זו תוצאה מדהימה וחסרת תקדים, בע״ה אפעל במוסדות הלאומיים במלוא העוצמה למען ארץ ישראל עם ישראל ותורת ישראל".