מבזקים
סרוגים

הדו"ח לילדה: "המשטרה עדיין לא התקשרה להתנצל"

ועדת החוקה של הכנסת תקיים היום דיון מיוחד בעקבות אלימות המשטרה באכיפת עטיית המסכות ברחוב. בדיון ישתתף גם אביה של הילדה בת ה-13 שקיבלה דו"ח משוטרים כשהיא ממררת בבכי

ט"ז תמוז התש"פ
הדו"ח לילדה: "המשטרה עדיין לא התקשרה להתנצל"
הדו"ח לילדה: "המשטרה עדיין לא התקשרה להתנצל" צילום: אכיפה נגד ילדה

הבוקר (ד') ב-9:00 ייפתח דיון מיוחד בוועדת החוקה של הכנסת בנושא התנהלות המשטרה באכיפת הנחיות הקורונה אל מול קטינים ואוכלוסיות מיוחדות.

הדיון מתקדם לאחר מספר סרטונים בהם נראים שוטרים משתמשים באלימות, באקדח טייזר ובאכיפה נגד ילדה בת 13 בוכיה בירושלים, בגלל אי עטיית מסכה.

התיעוד שמסעיר את הרחוב החרדי: "משטר אנטישמי"
התיעוד שמסעיר את הרחוב החרדי: צילום: התיעוד שמסעיר את הרחוב החרדי:

הדיון בהשתתפות: משטרת ישראל, משרד המשפטים, פרקליטות המדינה, משרד הרווחה, המועצה לשלום הילד, נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, מרכז השלטון המקומי. בדיון ישתתף גם אביה של הילדה מהסרטון בו היא בוכה כשהיא חוטפת דו"ח משני שוטרים.

יהושע גטר אבי הילדה שנעצרה אומר בדיון בוועדת החוקה: "המשטרה עדיין לא התקשרה להתנצל, לבת שלי היה מסיכה היא הורידה אותו בשביל לשתות, ילדה בת 13, ילדה קטנה, צריכה לבכות לפחד?"

יו"ר הוועדה ח"כ יעקב אשר התייחס אמש במליאה לדיון שיקיים מחר, בעקבות תיעוד בו נראים שוטרים רושמים דו"ח לילדה בירושלים תוך שהיא בוכה: "נבחן איך המשטרה מורידה את ההוראות וההנחיות עד לרמת השטח כדי שלא נראה סרטונים מצמררים כפי שראינו, הפעלת שיקול הדעת מצידם היא קריטית, השוטר צריך להסביר ולא לרוץ ישר לתת קנס".

==

אנחנו עושים מאמץ גדול לאתר את בעלי הזכויות בצילומים.השימוש ביצירות שבעל הזכויות בהן אינו ידוע או לא אותר נעשה לפי סעיף 27א ל"חוק זכויות יוצרים"אם זיהיתם צילום ואתם בעלי הזכויות בו, יש לפנות ל srugim@srugim.co.il

ועדת חוקה משטרה עטיית מסכה